Achterveld
Zonnepanelen in Achterveld

Ook verdienen met zonnepanelen?

 • Verdien gemiddeld €1.027 per jaar
 • Nu voordeel door btw teruggave
 • Eenvoudige en heldere informatie

Doe de gratis dakcheck

Binnen 60 seconden geregeld!
Inwoners

Inwoners hebben een
dakcheck gedaan

Koopwoningen

Koopwoningen met zonnepanelen

Besparen

Elk jaar samen
besparen

Bomen

CO2 omgezet in
bomen


Zonnepanelen Achterveld

De hele gemeente is al bezig met verduurzamen. Zo liggen op de daken van veel scholen, zoals de Bongerd en Kla4 al grote zonnepaneleninstallaties. In Leusden zijn ook veel inwoners overgestapt op duurzame energie. Hiermee helpen ze niet alleen mee aan een groenere gemeente, maar besparen ze ook op hun eigen energierekening. Benieuwd welke mogelijkheden zonnepanelen voor jou bieden?

Met zonnepanelen wek je eigen stroom op. Deze stroom kan worden gebruikt voor eigen huishoudelijke apparaten. De opgewekte stoom neem je niet af van het net, waardoor je er geen geld voor hoeft te betalen. Met zonnepanelen bespaar je gemiddeld €1.027 euro per jaar. Benieuwd hoeveel jij kan besparen? Doe dan snel een aanvraag.

Na deze aanvraag neemt een van onze adviseurs contact met je op. Tijdens dit gesprek vraagt de adviseur naar jouw wensen. Op basis van deze gegevens maakt de adviseur een plan, waarin duidelijk wordt hoeveel zonnepanelen er op jouw dak geplaatst kunnen worden. Hier wordt ook aangegeven hoe groot de investering zal zijn en binnen hoeveel jaar jij jouw zonnepanelen hebt terugverdiend.

Waarom juist nu zonnepanelen in Achterveld:

 • Wek je eigen zonne-energie op

  Je eigen zonnestroom gebruiken is natuurlijk het leukste en is goed voor je portemonee. Achterveld kende afgelopen jaar 1032 zonuren.

 • Jaarlijks een lagere energie rekening

  Op steeds meer daken in Achterveld zie je zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld € 1.027,- per jaar.

 • De overheid stimuleert zonnepanelen

  In Achterveld ontvang je op dit moment 21% btw retour van de belastingdienst.


Geen spaargeld nodig

Direct opbrengst zonder spaargeld

In Achterveld kan jij eenvoudig starten met profiteren van zonnepanelen. Direct genieten van zonne-energie zonder je eigen spaargeld te gebruiken.

 • Jij hebt geen spaargeld nodig.

 • Jouw woning wordt direct meer waard.

 • Slimmer dan huren!

“Geen spaargeld nodig”. Dorien legt het uit.

Zonnepanelen in Achterveld

Al 2.397 opgewekte zonnepaneeleigenaren in de gemeente Leusden gingen je voor.

Geschikte daken in Leusden

Zonneplan heeft onderzoek gedaan naar de geschikte daken in Leusden. Tijdens het onderzoek zijn alle relevante aspecten uit de gemeente bekeken. Een woning met een rieten dak is bijvoorbeeld niet geschikt. In de gemeente Leusden is geen sprake van beschermd stadsgezicht. Dat betekent dat je geen vergunning nodig hebt van de gemeente om zonnepanelen te kunnen plaatsen. Je kunt dus heel gemakkelijk een aanvraag bij Zonneplan doen!

Goed om te weten

In 2040 wil Leusden energieneutraal zijn. Dit betekent dat de hoeveelheid duurzaam opgewekte energie gelijk is aan de verbruikte hoeveelheid. Zonnepanelen zijn een goede manier om deze doelstelling te behalen. 2040 lijkt nog ver weg, maar er moeten nog grote stappen worden gezet om dit te halen. Om deze doelstelling te behalen is een stimuleringslening beschikbaar. Hierdoor is geen spaargeld nodig om te starten met besparen.


Achterveld in cijfers

De afgelopen jaren zijn zonnepanelen in Achterveld steeds populairder geworden. Benieuwd hoe de gemeente Leusden er nu voor staat?

koopwoningen met zonnepanelen in de gemeente Leusden

daken zijn geschikt

zonuren per jaar

inwoners hebben een dakcheck gedaan

Doe de gratis dakcheck

Ontdek jouw opbrengst

in 60 seconden geregeld!