Zonnepanelen via Wensink

 • Verdien gemiddeld € 1.143 per jaar
 • Tot € 5.000 betaald door Wensink
 • Halve dag montage

Ontvang gratis Zonneplan

Binnen 60 seconden geregeld!

Profiteer van de 
zon met Wensink

Wensink is er van overtuigd dat de echte kracht zit in de mensen. Daarom wordt er dagelijks hard gewerkt aan verschillende initiatieven om de medewerkers op een duurzame manier te binden. Daarom biedt Wensink jou als werknemer de kans om te profiteren van zonnepanelen met jouw jaarlijkse Bonus.

 

zonneplan medewerkers
Maximaal profiteren

Hoe werkt het aanbod?

Door de samenwerking tussen Wensink en Zonneplan is het mogelijk om uw bonus van de komende jaren samen te voegen. De bonus van de komende 4 jaar kan gebruikt worden voor de verduurzaming van uw woning. Doordat u uw bonus niet laat uitbetalen via het salaris maar gebruikt voor verduurzaming stijgt het netto bedrag door belastingvoordeel. In plaats van ± €800,- krijgt u nu €1.250,-.

Hierdoor kunt u in één keer profiteren van een bonus van €5.000,- voor zonnepanelen. Besluit u om te profiteren van de zon, dan hoeft u alleen bij te betalen wanneer het bedrag boven deze bonus uitkomt. De aanschaf tot €5.000,- gaat direct via Wensink.

Door de samenwerking tussen Wensink en Zonneplan werkt de bonus iets anders. Hoe dit precies werkt leggen we hieronder uit:

Doe een aanvraag

Op de website van Zonneplan kunt u gemakkelijk een aanvraag doen: start hier met de aanvraag.

Uw persoonlijke Zonneplan accepteren

Eén van de Zonneplan adviseurs zal na het doen van een aanvraag contact met u opnemen om een persoonlijk plan voor uw woning op te stellen. De offerte wordt met u doorbesproken. Na bevestigen van de offerte stuurt u de geaccepteerde offerte naar hr@wensink.nl.

Deelname bevestigen

In samenspraak met HR legt Wensink de afspraken formeel vast. Wensink zal Zonneplan daarna informeren om de rest van het traject in werking te zetten.

Installatie plannen

Zonneplan neemt contact op om een installatiedatum met u in te plannen. Momenteel kunt u nog profiteren van een korte installatietermijn. De zonnepanelen worden in één dagdeel geïnstalleerd, u begint meteen met besparen op uw energierekening.

Eenvoudig een aanvraag doen

De installatie door Zonneplan

Nadat u akkoord heeft gegeven op het aanbod van Wensink en Zonneplan, spreekt u met Zonneplan een geschikte dag af. De zonnepanelen worden binnen een dagdeel bij u geïnstalleerd door de installateurs. De werktijden van Zonneplan zijn van 7:30 tot 17:00 uur en de installatie is altijd:

 • Veilig en netjes
 • Binnen een halve dag gereed
 • Opgeruimd achtergelaten

Het kabeltraject wordt, waar het kan, door bestaande leidingen getrokken. Zo ondervindt u geen hinder.

 
 

Zonnepanelen van Zonneplan

Nederlands #1 in zonnepanelen

Het beste plan voor jouw dak

Onze adviseurs helpen jou het beste uit jouw dak te halen met zonnepanelen. Maximaal profiteren van (eigen) groene stroom is het doel. Zo bespaar jij het meest op jouw energierekening.

Ontvang gratis Zonneplan >

Beoordeeld met een 9,3

Dat we de grootste zijn met meer dan 125.000 zonnepaneleninstallaties is mooi meegenomen. Dat Zonneplan de branche leidt met een klanttevredenheid van gemiddeld een 9,3 is waar we het voor doen.

zonnepanelen gekocht voor op een plat en schuin dak
Met de Zonneplan app

Bij zonnepanelen hoort live inzicht

Perfect inzicht via 4G

Live inzicht in de opbrengst van jouw zonnepanelen op de meest gebruiksvriendelijke manier. De Zonneplan app werkt live via 4G. Geen internetkabels of wifi-problemen, maar altijd een stabiele en veilige verbinding.

Slim met andere producten

Met de slimme koppeling in de Zonneplan app stuur jij al jouw Zonneplan producten aan. Maximale controle over jouw zonnepanelen, laadpaal en energie. Alles overzichtelijk in één app.

Zonneplan Energie >    Zonneplan laadpaal >

Vragen over zonnepanelen via Wensink

 • Wat is de zonnepanelenregeling van Wensink precies?

  Wensink biedt jou de mogelijkheid om je jaarlijkse bonus voor de aankomende vier jaar, nu al vast uitbetaald te krijgen.

 • Tot wanneer kan ik gebruik maken van deze aantrekkelijke regeling?

  Tot 31 januari 2024 kun je gebruik maken van deze regeling. Hierna gaat Wensink er vanuit dat je kiest voor de standaard uitbetaling via je bonus via de loonstrook.

 • Ik heb al zonnepanelen. Wat nu?

  Zonneplan kijkt graag met je mee! De elektrificatie is in volle gang, wat betekent dat het elektriciteitsverbruik toeneemt. In heel veel gevallen loont het om zonnepanelen bij te plaatsen.

 • Waarom doet Wensink dit?

  Wensink wil haar nummer 1 positie op het gebied van goed werkgeverschap en duurzaam ondernemerschap vasthouden. Dit betekent dat we het werken voor en met Wensink elke dag nóg aangenamer willen maken.

 • Hoeveel geld kan ik krijgen voor zonnepanelen?

  Tot een bedrag van €5000 euro kun jij zonnepanelen kopen bij Zonneplan.

 • Welk voordeel heb ik precies?

  Jaarlijks maak je conform jouw arbeidsvoorwaarden aanspraak op een bruto bonus van €1500 euro per jaar. Hier blijft normaal gesproken op je loonstrook ongeveer 800 euro netto van over. Laat je dit over de aankomende 4 jaar uitbetalen dan verhoogt Wensink dit naar €1250 euro per jaar. Na belasting ontvang je verspreid over 4 jaar normaal gesproken ongeveer €3200 en met de zonnepanelen regeling dus €5000. We hebben dan nog niet eens gesproken over de flinke besparing op je energierekening.

 • Welk voordeel krijg ik nog meer?

  Wensink heeft Zonneplan als partner geselecteerd om opvolging te geven aan deze speciale regeling. Speciaal voor de medewerkers van Wensink geldt nog extra korting van maarliefst €200.

 • Hoe gaat de betaling?

  Wensink betaalt nadat je met Wensink een overeenkomst hebt gesloten de factuur van de zonnepanelen tot €5000 euro aan Zonneplan uit. Kost jouw installatie meer? Dan stuurt Zonneplan jou een deelfactuur.

 • Welke verplichtingen gelden er?

  Wensink stelt met je een contract op die gelijk is aan een onderhandse lening. Deze ‘lening’ dien je dus terug te betalen. Doordat je dit slim met je bonustegoed doet, voel je dit dus niet in je portemonnee!

 • Moet het om mijn eigen woning gaan?

  Nee. Als je bijvoorbeeld inwonend bent is het mogelijk om op de woning waar je staat ingeschreven de panelen te laten plaatsen. Hier ben je uiteraard zelf voor verantwoordelijk. Het is helaas niet mogelijk om zonnepanelen te plaatsen op een huurwoning.

 • Wat als ik mijn bonus niet haal?

  Als je een jaartje jouw bonus niet haalt is dit niet erg. De regeling wordt dan met een jaar verlengd. Ook bestaat er de mogelijkheid om afspraken te maken rondom vakantiegeld en/of maandelijkse inhouding op je salaris.

 • Wat als mijn dienstverband stopt?

  Als je dienstverband (on)verhoopt stopt is er sprake van betalingsverplichting, zoals vooraf vastgelegd in onze overeenkomst. Uiteraard gaan we met je in gesprek om dit op nette manier op te lossen.

 • Wie is er verantwoordelijk bij problemen met de zonnepanelen?

  Zonneplan helpt je als er zich problemen voordoen rondom de installatie. Uiteraard is er gekozen voor de allerhoogste service standaarden en krijg je als medewerker van Wensink 10 jaar serviceplan.

Ook een dak vol zonnepanelen?

Wij zien ons advies als een samenwerking met onze klanten. Het doel: maximaal gebruik maken van eigen opgewekte stroom. Zo is jouw energie zo groen en zo goedkoop mogelijk.