Project
Zonnepanelen van Vesteda

Heeft u een brief ontvangen?
Vul dan uw code uit de brief in.

Profiteer gratis!
Profiteer gratis!

Ontdek waarom zonnepanelen interessant zijn.

Bespaar ruim €720,-
Bespaar ruim €720,-

Elk jaar geld besparen met zonnepanelen van Vesteda.

Uniek aanbod
Uniek aanbod

U profiteert alleen van de voordelen!

U krijgt gratis zonnepanelen
U krijgt gratis zonnepanelen

Vesteda betaalt de installatie en het onderhoud.

Je krijgt zonnepanelen van Vesteda

Ontdek het aanbod van Vesteda

Brief met het aanbod van Vesteda ontvangen? Goed nieuws! Uw dak is geschikt voor zonnepanelen. Met zonnepanelen ga je jaarlijks flink besparen op de woonlasten.

 • Bekijk hoeveel zonnepanelen we gaan plaatsen
 • Welk bedrag je gaat besparen op jouw energierekening
 • Hoe het zonnepanelensysteem en de besparing werkt

Je kan jouw persoonlijke besparing bekijken door de code uit de brief hier in te voeren:

Meld je aan

Vesteda gaat voor duurzaam

Met de gratis zonnepanelen profiteert u ook

De komende tijd gaat Vesteda samen met u en Zonneplan de wijk verduurzamen. Dit doet Vesteda door zonnepanelen te plaatsen op haar woningen. Indien u een brief van Vesteda heeft ontvangen voor het verduurzamen van de woning door middel van zonnepanelen,  kunt u van dit aanbod profiteren, want door de zonnepanelen kunt u jaarlijks ruim €720,- besparen. Vesteda vindt het belangrijk duurzaam om te gaan met de wereld en huurders het maximale wooncomfort te bieden. Aan veel van haar woningen treft Vesteda daarom maatregelen die hieraan bijdragen. Met zonnepanelen profiteert u ook van deze energiebesparing!

Vesteda

Maikel staat voor je klaar

Wil je meer weten over het zonnepanelenproject van Vesteda? Maikel beantwoordt al jouw vragen.
Bel 0800-5888 888.

maikel
De opgewekte huurders van Vesteda genieten nu extra van de zon.

Vragen over de zonnepanelen van Vesteda

 • Hoelang duurt de installatie van de zonnepanelen?

  Zonneplan werkt alleen met vaste, gecertificeerde installatiepartners. De monteurs installeren volgens een vooraf opgesteld plan van Vesteda, de details zullen in samenspraak met u worden overlegd. De monteurs zorgen ervoor dat uw installatie binnen een dag afgerond is en u precies weet hoe uw zonnepanelen werken. Ook werken ze alles netjes weg en laten zij uw huis netjes en opgeruimd achter. U ondervindt zo min mogelijk hinder en gaat vanaf de dag van installeren meteen uw eigen stroom opwekken!

 • Waarom biedt Vesteda zonnepanelen aan?

  De zon is een schone, gratis energiebron die niet ‘op’ raakt. Door het daglicht dat op een zonnepaneel schijnt, wordt er elektriciteit opgewekt. Met zonnepanelen op uw dak kunt u op een milieuvriendelijke en voordeligere manier uw eigen stroom opwekken. Dat is goed voor het milieu
  en uw portemonnee. Op deze manier verbetert de energieprestatie van uw woning. Voor Vesteda past het plaatsen van zonnepanelen binnen haar visie op duurzaamheid en kan Vesteda het energielabel van de woning mogelijk verbeteren.

 • Verdient Vesteda ook aan de zonnepanelen?

  Nee, Vesteda financiert de zonnepanelen, onderhoud, garanties en de verzekering. Dit om een grote verduurzamingsstap op delen van de woningvoorraad door te voeren en het zorgt ervoor dat de huurwoningen van Vesteda gelijkmatig en snel kunnen verduurzamen. Vesteda verdient niet aan de zonnepanelen omdat u geen eigen bijdrage hoeft te betalen. Een win-winsituatie.

 • Schijnt er in Nederland wel genoeg zon voor zonne-energie?

  In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is de verdeling van zonne-energie over de aarde heel gelijkmatig.

  In Nederland schijnt de zon circa 1500 uur per jaar, dat is ongeveer 1000 kWh/m2 per jaar aan zonlicht. Bovendien werken zonnepanelen niet alleen op fel zonlicht maar ook op gewoon daglicht. Wel minder, maar het tikt ook aan. Een slechte zomer hoeft niet erg te zijn, het voor- en najaar leveren soms ook verrassend veel zonnestroom.

  Over een periode van tientallen jaren zijn deze afwijkingen te verwaarlozen. Schijnt de zon niet, dan verbruikt u net als voorheen ‘gewone’ energie via uw energiebedrijf en komt u niet zonder stroom te zitten.

 • Wat zijn voordelen van zonne-energie?

  Met uw eigen zonne-energie profiteert u van de volgende voordelen:

  • Uw elektriciteitsrekening gaat omlaag en daarmee uw totale woonlasten.
  • U maakt uzelf voor de komende 25-30 jaar minder kwetsbaar voor verhogingen van de energieprijs.
  • U levert een bijdrage aan het verminderen van de CO₂-uitstoot.
 • Kan ik mijn opbrengst bekijken?

  Zonneplan biedt iedere huurder van Vesteda de optie om inzicht in de prestaties van de zonnepanelen te krijgen. Ook krijgt u de mogelijkheid om uw eigen verbruik te meten. Dit alles kunt u zien in de Zonneplan app. En dankzij de 4G-module hoeven we geen gebruik te maken van uw privénetwerk. Wel zo veilig!

  Benieuwd hoe Zonneplan omgaat met uw data? Bekijk onze privacyverklaring.

 • Hoe gaan Vesteda en Zonneplan om met mijn privacy?

  Vesteda en Zonneplan hebben gezamenlijk een privacydocument opgesteld om te verzekeren dat uw gegevens vertrouwelijk worden verwerkt.

  Lees hier alles over deze privacyverklaring.

 • Zijn de zonnepanelen van invloed op de jaarlijkse indexering van de huurprijs?

  Nee. De zonnepanelen hebben geen invloed op de hoogte van de indexering van de huurprijs (mocht een indexering van toepassing zijn). Er wordt ook geen financiële bijdrage van u gevraagd in de vorm van een extra (tussentijdse) huurverhoging.

 • Heeft u een gereguleerd huurcontract?

  Het plaatsen van zonnepanelen kan leiden tot een hoger energielabel. Dit is aan de orde wanneer het energielabel opnieuw dient te worden afgemeld; dit gebeurt eens in de 10 jaar. Een hoger energielabel levert een hoger puntenaantal op volgens het woningwaarderingsstelsel. Op het moment dat een hoger puntenaantal wordt vastgesteld, levert dit een hogere maximaal toegestane huurprijs van uw woning op. Het woningwaarderingsstelsel is ook onderhevig aan andere invloeden, waaronder de WOZ-waarde van uw woning en de methodiek van het stelsel. Ook door deze factoren kan het puntenaantal van uw woning worden beïnvloed.

 • Hoe wordt de besparing berekend?

  De opbrengst in uw persoonlijke plan is nauwkeurig berekend door Zonneplan. Er wordt rekening gehouden met de hellingshoek van uw dak, de oriëntatie ten opzichte van het zuiden, schaduwwerking en andere belangrijke factoren. De besparing in € is afhankelijk van de prijs die u voor elektriciteit betaald. Zonneplan rekent met een energieprijs van €0,25/kWh, terwijl de gemiddelde energieprijs op dit moment een stuk hoger ligt. Op deze manier ziet u de minimale besparing die u tegemoet gaat zien.

  Gemiddelde energieprijs CBS

 • Heeft u géén brief van Vesteda ontvangen?

  Uw woning staat dan nog niet in onze planning. Vesteda wil binnen 10 jaar al haar eengezinswoningen voorzien van zonnepanelen. Vesteda doet onderzoek naar welke woningen hiervoor in aanmerking kunnen komen en wanneer. Dit hangt af van de ligging, de staat van het dak en de onderhoudsplanning. U kunt uw woning hier dus ook niet aanmelden voor het laten plaatsen van zonnepanelen. Wilt u hierover meer informatie, dan verwijzen wij u graag naar de website van Vesteda.