Zonneplan slimme thuisbatterij

  • Gem. in 5 jaar terugverdiend
  • Mogelijk met én zonder zonnepanelen
  • Draagt bij aan de energietransitie

Bekijk de mogelijkheden

Slimme thuisbatterij

Of je nu op zoek bent naar manieren om zelfopgewekte zonne-energie op te slaan of om geld te verdienen door te verduurzamen, de aanschaf van een slimme thuisbatterij is een duurzame manier van besparen. Ben jij benieuwd hoe een slimme thuisbatterij werkt en wat het voor jou kan betekenen? Ontdek het hier.

 

 

Wat is een slimme thuisbatterij?

Tegenwoordig worden thuisbatterijen steeds vaker besproken als een innovatieve oplossing voor de opslag van zonne-energie. Vaak wordt gedacht dat thuisbatterijen de mogelijkheid bieden om zelf opgewekte zonne-energie op te slaan en op een later moment te gebruiken. Dit draagt bij aan een efficiënter energiegebruik en kan helpen om de energiekosten te verlagen.

Naast de standaard thuisbatterijen zijn er ook slimme thuisbatterijen beschikbaar. Dit zijn slimmere thuisbatterijen en kunnen niet alleen energie opslaan, maar ook actief inspelen op verschillende energiemarkten, denk daarbij aan de onbalansmarkt. Slimme thuisbatterijen worden aangestuurd door slimme AI-aangedreven die kunnen beslissen wanneer energie opgeslagen of juist verkocht moet worden, afhankelijk van de marktsituatie. Dit maakt ze een waardevolle toevoeging aan het moderne huishouden.

De slimme thuisbatterij van Zonneplan

Hoe werkt het?

Werking van een slimme thuisbatterij

Hoe de batterij slim wordt aangestuurd, of het ook werkt zonder zonnepanelen, en het verschil met een ‘normale’ thuisbatterij.
Daar vertellen we je graag meer over.

Slimme aansturing van de batterij

Zoals eerder vermeld is de aansturing van een slimme thuisbatterij een belangrijk element voor succes. De aansturing wordt doorgaans verzorgd door een energieleverancier. Dit geldt ook voor Zonneplan Energie, in combinatie met de Zonneplan Nexus thuisbatterij. Zonneplan hanteert voor de aansturing van de slimme thuisbatterij Powerplay, het revolutionaire platform aangedreven door kunstmatige intelligentie.

Werking zonder zonnepanelen

Er bestaat een veelvoorkomende misvatting dat een thuisbatterij alleen nuttig is in combinatie met zonnepanelen. Maar bij een slimme thuisbatterij is dit anders; deze kan in veel gevallen onafhankelijk van zonnepanelen werken. Een slimme thuisaccu kan op verschillende markten ingezet worden. Door deze te koppelen aan een geschikt aansturingssysteem wordt voortdurend in de gaten gehouden wat de slimme batterij op elk moment het beste kan doen.

Het verschil met een 'normale' thuisbatterij

  • Werking

    Een slimme thuisbatterij werkt anders dan een ‘normale’ thuisbatterij. Zo weet je nu dat een slimme thuisbatterij kan handelen op het stroomnet. Een ‘normale’ thuisbatterij kan dit niet en slaat alleen maar de eigen opgewekte zonnestroom op. Dit betekent dat zo’n accu alleen maar werkt in combinatie met zonnepanelen. Een slimme thuisbatterij werkt ook zonder zonnepanelen.

  • Terugverdientijd

    Thuisbatterijen hebben een gemiddelde levensduur tussen de 10 en 15 jaar. Dit betekent dat het van belang is om deze ook binnen dit tijdsbestek terug te verdienen. De terugverdientijd van een ‘normale’ thuisbatterij wordt geschat tussen de 12 en 14 jaar, afhankelijk van je energieverbruik. De terugverdientijd van de Zonneplan Nexus thuisbatterij wordt geschat tussen de 4 en 5 jaar.

Wat levert het op?

De opbrengst van een slimme thuisbatterij

De opbrengst van een slimme thuisaccu wordt beïnvloed door verschillende factoren. Ter illustratie, de demobatterij van Zonneplan heeft in de periode van 1 november 2023 tot 1 mei 2024 een opbrengst van ruim €1000,- gerealiseerd. Hieronder volgt een overzicht van de factoren die de opbrengst van een slimme thuisbatterij bepalen.

Het aansturingssysteem

Het aansturingssysteem van een slimme thuisbatterij is een belangrijk element voor het behalen van succes. De opbrengst van een batterij is afhankelijk van hoe deze wordt aangestuurd. De kwaliteit en intelligentie van het aansturingssysteem van de slimme accu hebben een grote invloed op de opbrengsten. Een intelligenter systeem resulteert in hogere opbrengsten van de slimme batterij. De Zonneplan Nexus werkt het best als deze wordt aangestuurd door Powerplay. Zo gebruik jij zelf de allergoedkoopste stroom en verdien je volautomatisch aan netstabilisatie. Jij bent de oplossing van de energietransitie.

Het type energiecontract

De prestaties van een slimme thuisbatterij worden deels beïnvloed door het type energiecontract dat je hebt. Er zijn vaste, variabele en dynamische contracten beschikbaar. Een slimme thuisbatterij met een vast of variabel contract functioneert in feite als een standaard thuisbatterij. Maar het volledige potentieel van een slimme thuisbatterij komt pas tot uiting in combinatie met een dynamisch energiecontract. In dit opzicht werkt de Zonneplan Nexus thuisbatterij optimaal samen met Zonneplan Energie, omdat de thuisbatterij hiermee kan handelen op verschillende energiemarkten.

zonneplan medewerkers

Zonneplan Nexus thuisbatterij

De slimme thuisbatterij van Zonneplan

De Nexus thuisbatterij van Zonneplan is een slimme thuisbatterij. De Nexus wordt aangestuurd in combinatie met Zonneplan Energie en Powerplay. Door Powerplay wordt het maximale uit de slimme thuisbatterij gehaald. Hoewel het best een investering is, is de Zonneplan Nexus thuisbatterij enorm scherp geprijsd voor krachtige eigenschappen als 10 kW laadvermogen en 10 tot 20 kWh opslagcapaciteit. Bekijk hier welke thuisbatterij het best bij jou past.

Zonneplan Nexus 10 kWh

Kosten excl. btw: € 5.990
Opbrengst p/j: € 1080
Terugverdientijd: 5,5 jaar
CO2 vermindering p/j: 550 kg

Configureer jouw thuisbatterij >

 

Nexus thuisbatterij met een capaciteit van 10 kWh

Zonneplan Nexus 15 kWh

Kosten excl. btw: € 6.990
Opbrengst p/j: € 1.530
Terugverdientijd: 4,7 jaar
CO2 vermindering p/j: 1.000 kg

Configureer jouw thuisbatterij >

 

Nexus thuisbatterij met een capaciteit van 15 kWh

Zonneplan Nexus 20 kWh

Kosten excl. btw: € 7.990
Opbrengst p/j: € 1.820
Terugverdientijd: 4,5 jaar
CO2 vermindering p/j: 1.850 kg

Configureer jouw thuisbatterij >

 

Nexus thuisbatterij met een capaciteit van 20 kWh

Ontdek wat onze klanten vertellen

Revolutionair rendement, voor voorlopers

Een revolutie in volautomatische stroomoptimalisatie, niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook essentieel in het slagen van de energietransitie. Profiteer van revolutionair rendement, voor voorlopers.