Vraag een laadpaal voor Citroën ë-C4 aan

 • In 4 jaar terugverdiend
 • Automatisch laden tijdens daluren
 • Live aansturing via de app

Vraag een gratis laadplan aan

Binnen 60 seconden geregeld!

Welke laadpaal voor een Citroën ë-C4?

Al sinds 1919 heeft Citroën één doel: autorijden bereikbaar maken voor een breed publiek om het leven te vergemakkelijken. Citroën belooft plezier van stil en gemakkelijk rijden zonder Co2-uistoot met de ë-C4. Dit model heeft twee elektromotoren voor een maximale actieradius.

Benieuwd welke laadpaal geschikt is voor jouw Citroën ë-C4? We informeren je graag.

 

Zonneplan medewerkers met een laadpaal van Zonneplan
De top 4 belangrijkste punten

Belangrijk bij het kiezen van een laadpaal voor Citroën ë-C4

Citroën ë-C4’s hebben een totale accucapaciteit van 48 kWh. Het laadvermogen is 3.7 kW of zelfs meer. Dé slimme tips voor een Citroën laadpaal zijn daarom:

3-fasen aansluiting meterkast

Met de accucapaciteit en het laadvermogen van jouw Citroën is het mogelijk om jouw EV binnen één nacht vol te laden, maar de aansluiting van jouw meterkast is hierin bepalend. Kies daarom voor een 3-fasen aansluiting.

Leaseauto? Let op de laadregistratie

Lease je jouw Citroën ë-C4? Dan krijg je vaak de laadkosten vergoed. Wel verplicht jouw werkgever soms een specifieke registratie van jouw laadverbruik. Vraag jouw werkgever naar de eisen.

Slim laden

Hoe groter de capaciteit van jouw batterij, hoe meer stroom jij kunt laden. Met stroomprijzen per uur bespaar jij al gauw zo’n € 3,00 per laadbeurt. Een slimme laadpaal verdient zich dus snel terug.

Dynamic Load Balancing

Het opladen van jouw ë-C4 Citroën kost veel stroom. Toch wil je niet dat er overbelasting ontstaat als jij de waterkoker of airco aanzet. Met Dynamic Load Balancing wordt dit voorkomen.

Spotgoedkoop laden met dynamische energie

Jouw Citroën ë-C4 slim laden met stroom voor inkooprijs

Met een dynamische energiecontract bespaar je gemiddeld 25.27% op je laadkosten.
Met stroomprijzen per uur bepaalt het aanbod van zonne- en windenergie de stroomprijs per uur.
Laat jouw auto opladen tijdens de spotgoedkope en groene uren en bepaal zelf jouw besparing.

Citroën ë-C4 spotgoedkoop laden

De beschikbare hoeveelheid groene energie verandert gedurende de dag. Op het moment dat er niet genoeg wind- of zonne-energie beschikbaar is, moeten gas- en kolencentrales extra bijstoken om het netwerk in balans te houden. Zo is stroom op bepaalde uren groen en goedkoop en soms is het grijs en duur. De Zonneplan Charge laadpaal zorgt ervoor dat de auto geladen wordt met stroom op de goedkope en soms zelfs gratis momenten. Dit is mogelijk door de naadloze samenwerking met Zonneplan Energie.

Wat zijn de kosten per kilometer van een Citroën ë-C4?

Normaal laden
€ 0,048per kilometer
Slim laden
€ 0,029per kilometer

Wat kost het om een Citroën ë-C4 thuis op te laden?

Normaal laden
€ 14,56per laadbeurt
Slim laden
€ 8,96per laadbeurt

Bespaar € 3,00 per laadbeurt

Gemiddeld 25.27% goedkoper laden

Besparing van onze klanten van April – Juni .

Betaal gemiddeld 18 cent per kWh

Ten opzicht van de CBS energieprijs van 30 cent van April – Juni .

Jouw auto vol voor maar € 8,00

Met een gemiddelde accu van Citroën (48 kWh) bespaar je zo’n € 3,00 euro per laadbeurt. Slim verdiend!

De zon rechtstreeks in je auto

Het beste aantal zonnepanelen voor een Citroën ë-C4

Het aantal zonnepanelen dat je nodig hebt om jouw Citroën ë-C4 op te laden is afhankelijk van het model en het verbruik van jouw auto. Gemiddeld heb je 7 zonnepanelen nodig om jouw Citroën ë-C4 op te laden met zelf opgewekte zonnestroom. Dit is o.b.v. 15.000 km per jaar, een verbruik van 157 Wh/km en zonnepanelen met 440 Wp.

7 extra zonnepanelen
Zonnepanelen op een dak waarmee je een auto kunt opladen

Thuis je Citroën ë-C4 opladen op zonnestroom

In de Zonneplan app kun je zien of er zonnestroom aanwezig is of verwacht wordt. Als je in die uren niet van plan bent om te gaan rijden, dan zijn dit de goedkoopste en meest groene uren om de auto op te laden. Het is daarnaast leuk om te weten dat de zon meer schijnt dan normaal. Met 2233 zonuren in 2022 zijn dit er ten opzichte van het jaar ervoor een stuk meer (1800 zonuren). Je kunt dus steeds vaker profiteren van jouw eigen zonne-energie met zonnepanelen. Tijdens deze uren ben je zo efficiënt en goedkoop mogelijk aan het laden!

Gratis advies over de beste laadpaal voor jou

Razendsnel je auto vol

Laadstatistieken voor jouw Citroën ë-C4

Het laden van jouw Citroën ë-C4 gaat via een Mennekes-stekker (Type 2 stekker). Het standaard laadvermogen van de boordlader is 11 kW. De oplaadtijd van een Citroën ë-C4 kun je eenvoudig uitrekenen. Deel de capaciteit van het accupakket door de laadvermogen van het laadpunt. Hierbij houd je rekening met 15% verlies van de omvormer, die van de wisselstroom (AC) van het net omzet in gelijkstroom (DC) voor de accu. Dit wordt bijvoorbeeld 48 kWh / 3.7 kW * 0,85 (verlies).

Stopcontact

2,3 kW

12.5 km

Per uur

24 uur en 52 minuten

Volledige laadtijd

1-fase aansluiting

3,7 kW

20 km

Per uur

15 uur en 30 minuten

Volledige laadtijd

3-fasen aansluiting

11 kW

59 km

Per uur

5 uur en 15 minuten

Volledige laadtijd

Waarom een laadpaal kopen?

 • Waarom een laadpaal kopen?

  Een laadpaal kopen heeft voordelen. Zowel op korte als lange termijn. Je kan thuis jouw auto opladen en het is goedkoper dan publiek laden. Daarbij kun je tot 10 keer sneller thuis opladen dan via een normaal stopcontact. En via Zonneplan heb je er geen werk aan. Wij verzorgen alles van advies tot installatie. We maken het beste Laadplan voor jou.

 • Welke laadpaal past bij mijn Citroën?

  Kortgezegd zijn de laadstations met een hoge laadsnelheid (vanaf 11 kW) het meest geschikt voor alle Citroën modellen: de Citroën e-C4, Citroën E-Berlingo, de Citroën e-SpaceTourer en de Citroën e-Jumpy. Dat komt omdat deze op 3-fase kunnen opladen. Of dit ook mogelijk is met uw meterkast is daarin een belangrijke vraag. Vraag advies aan.

 • Waarom een laadpaal van Zonneplan?

  Met de Zonneplan Charge laadpaal wordt autorijden groen, slim en betaalbaar. Zonneplan zorgt ervoor dat jouw elektrische auto wordt opgeladen op de slimste momenten met betaalbare en groene stroom. Hiermee zal je CO2-uitstoot aanzienlijk verlagen, dit is aantoonbaar de goedkoopst mogelijke manier van elektrisch autorijden.

Vraag je slimme laadpaal aan

Benieuwd naar alle ins & outs van de Zonneplan laadpaal?