Vraag een laadpaal voor BMW iX 3 aan

 • In 4 jaar terugverdiend
 • Automatisch laden tijdens daluren
 • Live aansturing via de app

Vraag een gratis laadplan aan

Binnen 60 seconden geregeld!

Welke laadpaal voor een BMW iX 3?

BMW was er op het gebied van elektrische auto’s al vroeg bij. In 2013 kwam het eerste volledig elektrisch model de i3 op de markt. Nu zeven jaar later is er ook een nieuw SUV model op de markt gebracht: De BMW iX3. Dit model is gebouwd vanaf een al bestaand model de X3, maar heeft wel een aantal aanpassingen doorgemaakt. Een mooi voorbeeld is de nieuwe gadget, de digitale sleutel. Je kunt deze namelijk koppelen in een app op je iPhone.

De BMW iX3 concurreert met auto’s als de Mercedes EQB 350, de Ford Mustang Mach-E en de VinFast VF 9.

 

Zonneplan medewerkers met een laadpaal van Zonneplan
De top 4 belangrijkste punten

Belangrijk bij het kiezen van een laadpaal voor BMW iX 3

BMW iX 3’s hebben een totale accucapaciteit van 74 kWh. Het laadvermogen is 3.7 kW of zelfs meer. Dé slimme tips voor een BMW laadpaal zijn daarom:

3-fasen aansluiting meterkast

Met de accucapaciteit en het laadvermogen van jouw BMW is het mogelijk om jouw EV binnen één nacht vol te laden, maar de aansluiting van jouw meterkast is hierin bepalend. Kies daarom voor een 3-fasen aansluiting.

Leaseauto? Let op de laadregistratie

Lease je jouw BMW iX 3? Dan krijg je vaak de laadkosten vergoed. Wel verplicht jouw werkgever soms een specifieke registratie van jouw laadverbruik. Vraag jouw werkgever naar de eisen.

Slim laden

Hoe groter de capaciteit van jouw batterij, hoe meer stroom jij kunt laden. Met stroomprijzen per uur bespaar jij al gauw zo’n € 5,00 per laadbeurt. Een slimme laadpaal verdient zich dus snel terug.

Dynamic Load Balancing

Het opladen van jouw iX 3 BMW kost veel stroom. Toch wil je niet dat er overbelasting ontstaat als jij de waterkoker of airco aanzet. Met Dynamic Load Balancing wordt dit voorkomen.

Spotgoedkoop laden met dynamische energie

Jouw BMW iX 3 slim laden met stroom voor inkoopprijs

Met een dynamisch energiecontract bespaar je gemiddeld 20.19% op je laadkosten.
Met stroomprijzen per uur bepaalt het aanbod van zonne- en windenergie de stroomprijs per uur.
Laat jouw auto opladen tijdens de spotgoedkope en groene uren en bepaal zelf jouw besparing.

BMW iX 3 spotgoedkoop laden

De beschikbare hoeveelheid groene energie verandert gedurende de dag. Op het moment dat er niet genoeg wind- of zonne-energie beschikbaar is, moeten gas- en kolencentrales extra bijstoken om het netwerk in balans te houden. Zo is stroom op bepaalde uren groen en goedkoop en soms is het grijs en duur. De Zonneplan Charge laadpaal zorgt ervoor dat de auto geladen wordt met stroom op de goedkope en soms zelfs gratis momenten. Dit is mogelijk door de naadloze samenwerking met Zonneplan Energie.

Wat zijn de kosten per kilometer van een BMW iX 3?

Normaal laden
€ 0,067per kilometer
Slim laden
€ 0,048per kilometer

Wat kost het om een BMW iX 3 thuis op te laden?

Normaal laden
€ 25,65per laadbeurt
Slim laden
€ 18,50per laadbeurt

Bespaar € 5,00 per laadbeurt

Gemiddeld 20.19% goedkoper laden

Besparing van onze klanten van Oktober – December .

Betaal gemiddeld 25 cent per kWh

Ten opzicht van de CBS energieprijs van 34 cent van Oktober – December .

Jouw auto vol voor maar € 18,00

Met een gemiddelde accu van BMW (74 kWh) bespaar je zo’n € 5,00 euro per laadbeurt. Slim verdiend!

De zon rechtstreeks in je auto

Het beste aantal zonnepanelen voor een BMW iX 3

Het aantal zonnepanelen dat je nodig hebt om jouw BMW iX 3 op te laden is afhankelijk van het model en het verbruik van jouw auto. Gemiddeld heb je 8 zonnepanelen nodig om jouw BMW iX 3 op te laden met zelf opgewekte zonnestroom. Dit is o.b.v. 15.000 km per jaar, een verbruik van 192 Wh/km en zonnepanelen met 410 Wp.

8 extra zonnepanelen
Zonnepanelen op een dak waarmee je een auto kunt opladen

Thuis je BMW iX 3 opladen op zonnestroom

In de Zonneplan app kun je zien of er zonnestroom aanwezig is of verwacht wordt. Als je in die uren niet van plan bent om te gaan rijden, dan zijn dit de goedkoopste en meest groene uren om de auto op te laden. Het is daarnaast leuk om te weten dat de zon meer schijnt dan normaal. Met 2233 zonuren in 2022 zijn dit er ten opzichte van het jaar ervoor een stuk meer (1800 zonuren). Je kunt dus steeds vaker profiteren van jouw eigen zonne-energie met zonnepanelen. Tijdens deze uren ben je zo efficiënt en goedkoop mogelijk aan het laden!

Gratis advies over de beste laadpaal voor jou

Razendsnel je auto vol

Laadstatistieken voor jouw BMW iX 3

Het laden van jouw BMW iX 3 gaat via een Mennekes-stekker (Type 2 stekker). Het standaard laadvermogen van de boordlader is 11 kW. De oplaadtijd van een BMW iX 3 kun je eenvoudig uitrekenen. Deel de capaciteit van het accupakket door de laadvermogen van het laadpunt. Hierbij houd je rekening met 15% verlies van de omvormer, die van de wisselstroom (AC) van het net omzet in gelijkstroom (DC) voor de accu. Dit wordt bijvoorbeeld 74 kWh / 3.7 kW * 0,85 (verlies).

Stopcontact

2,3 kW

10 km

Per uur

38 uur en 0 minuten

Volledige laadtijd

1-fase aansluiting

3,7 kW

16 km

Per uur

23 uur en 45 minuten

Volledige laadtijd

3-fasen aansluiting

11 kW

48 km

Per uur

8 uur en 0 minuten

Volledige laadtijd

Waarom een laadpaal kopen?

 • Waarom een laadpaal kopen?

  Een laadpaal kopen heeft voordelen. Zowel op korte als lange termijn. Je kan thuis jouw auto opladen en het is goedkoper dan publiek laden. Daarbij kun je tot 10 keer sneller thuis opladen dan via een normaal stopcontact. En via Zonneplan heb je er geen werk aan. Wij verzorgen alles van advies tot installatie. We maken het beste Laadplan voor jou.

 • Welke laadpaal past bij mijn BMW?

  Kortgezegd zijn de laadstations met een hoge laadsnelheid (vanaf 11 kW) het meest geschikt voor alle BMW modellen. Het is namelijk zo dat BMW op een 3-fase kan opladen. Of dit ook mogelijk is met uw meterkast is daarin een belangrijke vraag. Het is handig om hierbij advies aan te vragen.

 • Waarom een laadpaal van Zonneplan?

  Autorijden wordt groen, slim en betaalbaar met de Zonneplan Charge laadpaal. Zonneplan laadt jouw elektrische auto op de slimste momenten met groene en betaalbare stroom. Dit leidt tot een lagere CO2-uitstoot en is aantoonbaar de goedkoopst mogelijke manier van elektrisch autorijden.

Vraag je slimme laadpaal aan

Benieuwd naar alle ins & outs van de Zonneplan laadpaal?