Auto laden met zonnepanelen

Annelies Pierik

Annelies Pierik

Laatst bewerkt:

Laat jouw elektrische auto goedkoop rijden op zonne-energie en word hierdoor minder afhankelijk van dure grijze stroom. Dit maakt een eigen laadpaal met zonnepanelen de perfecte combinatie. Je kunt spotgoedkoop je auto laden met zonnepanelen.

Goedkoop rijden op zonnestroom

Naast een eigen laadpaal ook zonnepanelen op jouw woning? Nog beter! De zonnepanelen zetten de instraling van de zon om in bruikbare brandstof voor jouw EV. Met een elektrische auto hoef al je geen dure benzine of diesel meer te kopen. Met zonnepanelen stop je ook nog eens met de inkoop van dure (grijze) stroom en zo draait jouw auto op groene, goedkope zonne-energie. Dat is nog eens voordelig kilometers rijden. Let the sun shine!

Verminder invloed hoge netspanning

Veel mensen willen hun energierekening verlagen en plaatsen daarom zonnepanelen. Uiteraard een goede keuze, maar in bepaalde regio’s wordt er zoveel zonne-energie teruggeleverd dat het elektriciteitsnet overbelast raakt. De omvormer van het zonnepanelensysteem schakelt uit tot de netspanning weer binnen de marges valt. De opwek van zonne-energie wordt dus tijdelijk gestopt. Zonde!

Met je eigen laadpaal (op zonnepanelen) kun je ervoor zorgen dat jouw zonne-energie niet teruggeleverd wordt aan het net, maar dat de energie wordt opgeslagen in de accu van jouw auto. De omvormer van je zonnepanelen zal niet uitschakelen en je profiteert maximaal van je zelf opgewekte stroom.

Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen in combinatie met een laadpaal? Vraag een gratis Zonneplan advies aan. We leggen je graag uit hoe ook jij slim jouw elektrische auto kunt laden met zonnepanelen.

Annelies Pierik

Annelies Pierik

Content specialist

Annelies Pierik is een van de auteurs op de website van Zonneplan. Zij heeft veel kennis over onder andere zonnepanelen, thuisbatterijen en dynamische energie.

Opgeleid in de Zonneplan Academy