EnergiecontractEnergiecontract
LaadpaalLaadpaal
ZonnepanelenZonnepanelen
ContactContact
088 020 3000Bereikbaar tot 20:30 uur

Vraag een laadpaal voor Audi Q4 Sportback e-tron aan

  • In 4 jaar terugverdiend
  • Automatisch laden tijdens daluren
  • Live aansturing via de app

Vraag een gratis laadplan aan

Binnen 60 seconden geregeld!

Welke laadpaal voor een Audi Q4 Sportback e-tron?

Met de Q4 e-tron en de Q4 Sportback e-tron zet Audi de volgende stap in de designtaal van zijn elektrische modellen. De Audi Q4 Sportback e-tron combineert alle voordelen van de Q4 e-tron met een sportief en elegant coupédesign. Dé blikvanger is zijn aflopende daklijn, die uitmondt in een relatief laag geplaatste spoiler die de achterruit optisch in tweeën deelt.

 

 

Zonneplan medewerkers met een laadpaal van Zonneplan
De top 4 belangrijkste punten

Belangrijk bij het kiezen van een laadpaal voor Audi Q4 Sportback e-tron

Audi Q4 Sportback e-tron’s hebben een totale accucapaciteit van 52 – 76 kWh. Het laadvermogen is 3.7 kW of zelfs meer. Dé slimme tips voor een Audi laadpaal zijn daarom:

Spotgoedkoop laden met dynamische energie

Jouw Audi Q4 Sportback e-tron slim laden met stroom voor inkooprijs

Met een dynamische energiecontract bespaar je gemiddeld 22.5% op je laadkosten.
Met stroomprijzen per uur bepaalt het aanbod van zonne- en windenergie de stroomprijs per uur.
Laat jouw auto opladen tijdens de spotgoedkope en groene uren en bepaal zelf jouw besparing.

Audi Q4 Sportback e-tron spotgoedkoop laden

De beschikbare hoeveelheid groene energie verandert gedurende de dag. Op het moment dat er niet genoeg wind- of zonne-energie beschikbaar is, moeten gas- en kolencentrales extra bijstoken om het netwerk in balans te houden. Zo is stroom op bepaalde uren groen en goedkoop en soms is het grijs en duur. De Zonneplan Charge laadpaal zorgt ervoor dat de auto geladen wordt met stroom op de goedkope en soms zelfs gratis momenten. Dit is mogelijk door de naadloze samenwerking met Zonneplan Energie.

De zon rechtstreeks in je auto

Het beste aantal zonnepanelen voor een Audi Q4 Sportback e-tron

Het aantal zonnepanelen dat je nodig hebt om jouw Audi Q4 Sportback e-tron op te laden is afhankelijk van het model en het verbruik van jouw auto. Gemiddeld heb je 8 zonnepanelen nodig om jouw Audi Q4 Sportback e-tron op te laden met zelf opgewekte zonnestroom. Dit is o.b.v. 15.000 km per jaar, een verbruik van 176 Wh/km en zonnepanelen met 400 Wp.

8 extra zonnepanelen

Thuis je Audi Q4 Sportback e-tron opladen op zonnestroom

In de Zonneplan app kun je zien of er zonnestroom aanwezig is of verwacht wordt. Als je in die uren niet van plan bent om te gaan rijden, dan zijn dit de goedkoopste en meest groene uren om de auto op te laden. Het is daarnaast leuk om te weten dat de zon meer schijnt dan normaal. Met 2233 zonuren in 2022 zijn dit er ten opzichte van het jaar ervoor een stuk meer (1800 zonuren). Je kunt dus steeds vaker profiteren van jouw eigen zonne-energie met zonnepanelen. Tijdens deze uren ben je zo efficiënt en goedkoop mogelijk aan het laden!

Gratis advies over de beste laadpaal voor jou

Aan de slag
Razendsnel je auto vol

Laadstatistieken voor jouw Audi Q4 Sportback e-tron

Het laden van jouw Audi Q4 Sportback e-tron gaat via een Mennekes-stekker (Type 2 stekker). Het standaard laadvermogen van de boordlader is 11 kW. De oplaadtijd van een Audi Q4 Sportback e-tron kun je eenvoudig uitrekenen. Deel de capaciteit van het accupakket door de laadvermogen van het laadpunt. Hierbij houd je rekening met 15% verlies van de omvormer, die van de wisselstroom (AC) van het net omzet in gelijkstroom (DC) voor de accu. Dit wordt bijvoorbeeld 70 kWh / 3.7 kW * 0,85 (verlies).

Stopcontact

2,3 kW

10.5 km

Per uur

36 uur en 7 minuten

Volledige laadtijd

1-fase aansluiting

3,7 kW

16.75 km

Per uur

22 uur en 33 minuten

Volledige laadtijd

Vraag je slimme laadpaal aan

Benieuwd naar alle ins & outs van de Zonneplan laadpaal?