EnergiecontractEnergiecontract
LaadpaalLaadpaal
ZonnepanelenZonnepanelen
ContactContact
088 020 3000Bereikbaar tot 20:30 uur

Welke laadpaal voor een Audi e-tron GT?

Na de e-tron SUV-modellen was het voor Audi tijd voor een volledig elektrische sedan. De Audi e-tron GT is qua formaat vergelijkbaar met de Audi A7, maar is ondanks alles een echt sedan model. Net zoals de andere auto’s van Audi heeft ook deze GT alle bekende Audi-kenmerken. Dit model Audi wordt veel vergeleken met de Porsche Taycan omdat ze voor een groot deel overeenkomsten hebben. Beide modellen hebben namelijk 40% dezelfde onderdelen.

 

 

Zonneplan medewerkers met een laadpaal van Zonneplan

Audi e-tron GT’s hebben een totale accucapaciteit van 85 kWh. Het laadvermogen is 3.7 kW of zelfs meer. Dé slimme tips voor een Audi laadpaal zijn daarom:

Met een dynamische energiecontract bespaar je gemiddeld 22.5% op je laadkosten.
Met stroomprijzen per uur bepaalt het aanbod van zonne- en windenergie de stroomprijs per uur.
Laat jouw auto opladen tijdens de spotgoedkope en groene uren en bepaal zelf jouw besparing.

Audi e-tron GT spotgoedkoop laden

De beschikbare hoeveelheid groene energie verandert gedurende de dag. Op het moment dat er niet genoeg wind- of zonne-energie beschikbaar is, moeten gas- en kolencentrales extra bijstoken om het netwerk in balans te houden. Zo is stroom op bepaalde uren groen en goedkoop en soms is het grijs en duur. De Zonneplan Charge laadpaal zorgt ervoor dat de auto geladen wordt met stroom op de goedkope en soms zelfs gratis momenten. Dit is mogelijk door de naadloze samenwerking met Zonneplan Energie.

De zon rechtstreeks in je auto

Het beste aantal zonnepanelen voor een Audi e-tron GT

Het aantal zonnepanelen dat je nodig hebt om jouw Audi e-tron GT op te laden is afhankelijk van het model en het verbruik van jouw auto. Gemiddeld heb je 9 zonnepanelen nodig om jouw Audi e-tron GT op te laden met zelf opgewekte zonnestroom. Dit is o.b.v. 15.000 km per jaar, een verbruik van 176 Wh/km en zonnepanelen met 400 Wp.

9 extra zonnepanelen

Thuis je Audi e-tron GT opladen op zonnestroom

In de Zonneplan app kun je zien of er zonnestroom aanwezig is of verwacht wordt. Als je in die uren niet van plan bent om te gaan rijden, dan zijn dit de goedkoopste en meest groene uren om de auto op te laden. Het is daarnaast leuk om te weten dat de zon meer schijnt dan normaal. Met 2233 zonuren in 2022 zijn dit er ten opzichte van het jaar ervoor een stuk meer (1800 zonuren). Je kunt dus steeds vaker profiteren van jouw eigen zonne-energie met zonnepanelen. Tijdens deze uren ben je zo efficiënt en goedkoop mogelijk aan het laden!

Gratis advies over de beste laadpaal voor jou

Aan de slag

Het laden van jouw Audi e-tron GT gaat via een Mennekes-stekker (Type 2 stekker). Het standaard laadvermogen van de boordlader is 11 kW. De oplaadtijd van een Audi e-tron GT kun je eenvoudig uitrekenen. Deel de capaciteit van het accupakket door de laadvermogen van het laadpunt. Hierbij houd je rekening met 15% verlies van de omvormer, die van de wisselstroom (AC) van het net omzet in gelijkstroom (DC) voor de accu. Dit wordt bijvoorbeeld 85 kWh / 3.7 kW * 0,85 (verlies).

Stopcontact

2,3 kW

9.5 km

Per uur

43 uur en 30 minuten

Volledige laadtijd

1-fase aansluiting

3,7 kW

15 km

Per uur

27 uur en 15 minuten

Volledige laadtijd

3-fasen aansluiting

11 kW

44.5 km

Per uur

9 uur en 15 minuten

Volledige laadtijd