Laadcycli

Aid Henic
Door: Aid Henic

Een laadcyclus van een batterij, zoals de thuisbatterij van Zonneplan, verwijst naar het proces van het opladen van de batterij tot zijn maximale capaciteit en vervolgens het ontladen tot een bepaald niveau. In het geval van de Zonneplan Nexus, wordt dit proces geautomatiseerd en geoptimaliseerd door ons slimme energieplatform, Powerplay. Powerplay laadt de batterij op wanneer de stroomprijzen laag zijn en ontlaadt (verkoopt de stroom) wanneer de prijzen hoog zijn. Dit zorgt voor een maximaal rendement. Elke keer dat dit proces volledig wordt doorlopen, wordt beschouwd als één laadcyclus.

Laadcycli en garantie

Het aantal laadcycli wordt vaak benoemd in combinatie met de levensduur. In plaats van alleen een levensduur in jaren te geven, geven fabrikanten vaak ook een garantie op basis van het aantal laadcycli die de thuisbatterij in de loop van de gehele levensduur kan maken. Deze informatie vind je altijd wel terug op de website van de fabrikant of verkoper, maar je kunt hier ook altijd naar vragen.

Laadcycli Zonneplan Nexus thuisbatterij

De Zonneplan Nexus thuisbatterij is ontworpen voor een lange levensduur en kan vele laadcycli aan. Zo kent de Zonneplan Nexus een productgarantie van 7 jaar of 6000 laadcycli. De Zonneplan Nexus is gemaakt om jarenlang betrouwbaar te functioneren en je te voorzien van duurzame energie. Mocht je specifieke vragen hebben over de levensduur of het gebruik van de Zonneplan Nexus thuisbatterij, dan staan we natuurlijk voor je klaar om je te helpen.

Aid Henic

Aid Henic

SEO specialist

Aid Henic is een van de auteurs op de website van Zonneplan. Zijn focus ligt voornamelijk op het onderwerp thuisbatterijen, maar ook zonnepanelen en dynamische energie liggen binnen het interessegebied.

Opgeleid in de Zonneplan Academy
Deel dit artikel: