Tech

Zonneplan innoveert met Voice Technologie in Zonnepanelen

4 min lezen.
Annelies Pierik
Annelies Pierik
1 april 2019

Zonnepanelen die naast het opwekken van zonne-energie ook positieve energie geven. Klinkt onmogelijk toch? Maar niets is minder waar. Zonneplan introduceert pratende zonnepanelen op basis van Voice Technologie. Hierdoor kunnen zonnepanelen vanaf vandaag opgewekte complimentjes geven.

 

Technologisch hoogstandje

“De zonnepanelen worden uitgerust met Voice Technologie, een ongelofelijk technologisch hoogstandje”, aldus Stefan Kosse, Projectleider Voice bij Zonneplan. “De techniek die de huiskamer aan het veroveren is met slimme speakers, telefoons en andere elektronica werkt straks ook buitenshuis. Wij gaan voor 100% opgewekte klanten, en voeren dit in werkelijk alles door”.

“We staan aan een pril begin”, zegt Jan Ruitenberg, Innovatie-expert en ontwikkelaar audioformats voor zonnepanelen bij Zonneplan. Het gaat in eerste instantie om complimenten die je een boost geven om de dag extra goed te beginnen. “Er moet nog veel onderzoek worden gedaan naar zaken als emotie en de tone of voice, het is erg ingewikkeld.”

Quintis laat de zon schijnen

Niemand minder dan Quintis Ristie is gevraagd om de positieve energie over te brengen. Stefan vervolgt: “We hebben Quintis benaderd omdat hij de personificatie is van positieve energie. Als je van hem een compliment krijgt, kan je dag niet meer stuk. Zelfs als de zon niet schijnt! Letterlijk, want het systeem is uitgerust met een batterij die de Voice functies ’s nachts ook mogelijk maken”.

Zonneplan kijkt naar de toekomst

Zonneplan heeft een duidelijk plan voor de toekomst. We willen de oneindige energie van de zon toegankelijk maken voor iedereen. Vanaf vandaag maken we het ook een stuk leuker door de stem van Quintis te integreren in onze zonnepanelen. Wij geloven volledig in de nieuwe technologie, daarom worden alle nieuwe zonnepanelensystemen vanaf nu uitgerust met de ontwikkelde Voice Technologie.”

44 vind ik leuks
Deel dit artikel:

Lees meer