< Nieuws

Zonneplan realiseert het grootste zonnepanelendak van Nederland

29 augustus 2017 - door Marco Bartels

Als bedrijf van de toekomst zetten wij een grote stap extra richting een duurzamere wereld. Naast de focus op de particuliere markt realiseren wij huidig één van onze grootste zakelijke projecten sinds het bestaan van Zonneplan.Het grootste zonnedak van Nederland wordt gerealiseerd bij Scania Production in Zwolle. De circa 22000 zonnepanelen moeten gaan zorgen voor een installatie met een vermogen van 6 megawattpiek. Als we uitgaan van gemiddeld verbruik, komt dit overeen met het elektriciteitsverbruik van ruim 1800 gezinnen. Naast het leveren en installeren van de zonnepanelen, zorgen wij de komende vijftien jaar ook voor het onderhoud.

De gemeente Zwolle heeft de opgave om in 2020 de schadelijke CO2 -uitstoot te verminderen met 20 procent ten opzichte van 1990. Vanuit Zonneplan zijn wij erg trots. Onze duizenden zonnepanelen gaan een belangrijke rol spelen in het behalen van deze duurzame doelstelling

De werkzaamheden rondom het eerste dak zijn in volle gang. Het installeren van de onderconstructie is nagenoeg afgerond en de eerste panelenvelden worden aangelegd. Het hele project zal naar verwachting begin 2018 worden afgerond. Uiteraard houden wij iedereen op de hoogte van dit unieke en weergaloze project.