Een uitstekende investering

 

Totaalconcept voor ondernemers

Fiscale voordelen door zonnepanelen

Verifieerbare kwaliteit

Vakkundig geïnstalleerd

Wat kosten zonnepanelen?


Een uitstekende investering

Zonneplan is specialist in het leveren en installeren van grootschalige zonnepanelensystemen voor bedrijven. Uw onderneming profiteert van een totaalconcept, waardoor u zelf geen omkijken heeft naar de zonnepanelen. Alle facetten van de investering worden meegenomen in het Zonneplan voor uw onderneming. Hierdoor heeft u achteraf geen onvoorziene kosten. Graag helpen we ook uw onderneming verduurzamen.

Meteen besparen

Meerdere fiscale voordelen voor bedrijven maken het zeer rendabel om te investeren in zonnepanelen. Vanaf dag één wordt er eigen energie opgewekt. Zo bespaart u op de energiekosten en verduurzaamt u het bedrijf!

Van A tot Z geregeld

In een keer voorzien zijn van een volledig duurzame energievoorziening? Zonneplan biedt de best passende oplossing voor uw bedrijf en verzorgt het traject van begin tot eind en volledig naar uw wensen.

Fiscale voordelen en subsidieregelingen zonnepanelen

Voor bedrijven gelden er verschillende fiscale regelingen en subsidies welke het investeren in zonnepanelen extra interessant maken. Voor het MKB zijn de Energie Investeringsaftrek en de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek interessant. Voor bedrijven met een grootzakelijke aansluiting (> 3x80a) is de SDE+ subsidie een zeer interessante stimuleringsregeling voor zonnepanelen. Er zijn daarnaast nog verschillende subsidies voor zonnepanelen beschikbaar.

Energie Investeringsaftrek

Met de Energie-investeringsaftrek (EIA) kan uw bedrijf voordelig investeren in energiezuinige toepassingen. Hieronder valt ook het investeren in zonnepanelen. De aanvraag van de Energie Investeringsaftrek bij het RVO wordt volledig verzorgd door Zonneplan, daar heeft uw bedrijf geen omkijken meer naar.

Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek

Met de Kleinschaligheidsinvesteringaftrek (KIA) wordt uw bedrijf gestimuleerd voor het doen van investeringen. Een deel van de investering kan door de belastingplichtige van de winst worden afgetrokken in het jaar van de aanschaf. De hoogte van het aftrekbare bedrag is afhankelijk van het investeringsbedrag. De zakelijke experts van Zonneplan berekenen exact het fiscale voordeel voor uw bedrijf.

Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE+)

De kostprijs voor duurzame energie is vaak hoger dan de kostprijs voor grijze energie. Daarom vergoedt de SDE+ het verschil tussen de kostprijs van grijze energie en die van zonnepanelen over een periode van 15 jaar.

Subsidieregeling energiemaatregelen sportclubs

Sportverenigingen die maatregelen nemen om hun energieverbruik te verminderen kunnen rekenen op een subsidie van 30% van de investering. Dat staat in de nieuwe subsidieregeling Energiebesparing en duurzame energie sportaccommodaties.
Punten van aandacht

Onze deskundige installateurs hebben ruime ervaring met het plaatsen van zonnepanelen op bedrijfspanden. De installateurs inspecteren (schouwing) vooraf uw bedrijfspand, hierdoor zijn er geen verrassingen op de dag van installatie. Bij een schouwing wordt er gelet op de volgende onderdelen:

Dakbelasting

Bij grote installaties dient er rekening gehouden te worden met de maximale belasting van het dak. Met name bij platte daken speelt de belasting van het dak een belangrijke rol. Tijdens de schouwing en de installatie wordt dit uitvoerig bepaald om de beste oplossing aan te kunnen bieden.

Windbelasting

Bij een plat dak wordt er altijd nauwkeurig berekend op welke plaats, hoogte en oriëntatie de zonnepanelen geplaatst worden, zodat de wind onder de zonnepanelen door blaast. De wind krijgt zo geen kans om zonnepanelen van het dak af te laten waaien.

Schaduwwerking

Schaduw is negatief voor de opbrengsten van een zonnepanelensysteem. Daarom is het van belang dat de schaduwwerking goed in kaart wordt gebracht om een zo nauwkeurig mogelijke voorspiegeling van de opbrengsten te kunnen maken.

Geschiktheid meterkast

De meterkast wordt beoordeeld of deze voldoende geschikt is voor de zonnepanelen installatie en/of er groepen bijgeplaatst moeten worden. Eventuele aanpassingen worden geïnventariseerd en meegenomen in het aanbod.

Kabeltraject

Er wordt altijd gezocht naar de meest geschikte plek voor de omvormer(s). Het kabeltraject wordt in overleg bepaald en voldoet aan de strengste eisen met betrekking tot veiligheid.

De installatie wordt gegarandeerd veilig werkend opgeleverd. De installateurs waarborgen de veiligheid door te werken volgens de NEN 1010, plaatsen werkschakelaars en meten de AC- en DC-zijde van de zonne-installatie volledig door. Verder maken de installateurs gebruik van valbescherming en steigers waardoor zij zonder risico werkzaam zijn op het dak.