088-0203000 Bereikbaar tot 20:30 uur

Zonnepanelen Zwartemeer

 • U betaalt pas ná de oplevering
 • All-in montage: geen extra kosten
 • Gratis de volledige btw-teruggave
 • Beste deal garantie
 • ​Perfect afgewerkte installatie

Wat kosten zonnepanelen?

;

4408 inschrijvingen

Deelnemers van het project

€ 369.000 besparen

Elk jaar samen besparen

28585 bomen

CO2 omgezet in bomen

Zonnepanelen in Zwartemeer

Onze installatieteams staan te popelen om Emmen te verduurzamen en de gemeente te voorzien van zonnepanelen. Inwoners uit de gemeente kunnen hier namelijk flink mee besparen. Benieuwd hoeveel u kunt besparen met zonnepanelen? Of bent u nieuwsgierig hoeveel zonnepanelen er op uw dak passen? Vraag dan nu gratis informatie aan!. Na uw aanvraag beantwoord uw Zonneplan adviseur al uw vragen en maakt een persoonlijk Zonneplan. Benieuwd hoeveel zonnepanelen er al in gemeente Emmen liggen? En hoe Emmen ervoor staat in vergelijking met de andere gemeenten in Nederland?

Zonnepanelen in Emmen Hoeveel daken in Emmen zijn er geschikt voor zonnepanelen? En stimuleert de gemeente zonne-energie? Bekijk de video 2018-03-01 https://img.youtube.com/vi/npXEfvKe-is/maxresdefault.jpg T3M56S

 • Al 3029 inwoners uit de gemeente Emmen hebben bij ons een aanvraag voor zonnepanelen gedaan.
 • Gemiddeld hebben inwoners uit de gemeente 12 zonnepanelen op het dak liggen. Daarmee halen zij 14% rendement uit hun investering!
 • In de hele gemeente liggen 3,92 zonne-installaties per 100 woningen. In vergelijking met bijvoorbeeld Coevorden en Borger-Odoorn is dat weinig! In Coevorden liggen er 6,49 installaties en in Borger-Odoorn 7,87 per 100 woningen.

Een tevreden klant uit de gemeente Emmen

Vanwege het totaalplaatje heb ik voor Zonneplan gekozen. Ook complimenten voor het installatiebureau. De uitvoerders hebben uitstekend hun best gedaan. Tegen mijn vrienden poch ik over de installatie, omdat ik de eerste ben met zonnepanelen. Eén van deze vrienden heeft inmiddels ook een offerte aangevraagd bij Zonneplan.

70% van de daken is geschikt

In Emmen is 70% van de daken geschikt voor zonnepanelen. In vergelijking met andere grote dorpen of steden in de regio is dat gigantisch veel! Uw dak is hoogstwaarschijnlijk ook geschikt. Samen kunt u een grote stap zetten om Emmen te verduurzamen. In Emmen zijn er wel uitzonderingen waar een beschermd stadsgezicht geldt. In de wijk Westenesch hebben de volgende straten een beschermd stadsgezicht: Kromme Elleboog, Heirweg, Westenesscherstraat en Oude Schietbaanweg. In Schoonebeek hebben de volgende straten een beschermd stadgezicht: Oosterse Bos en Westerse Bos. De andere wijken in Emmen kunnen zonnepanelen plaatsen zonder vergunning.

In de buurt: Barger-Compascuum Emmen Emmer-Compascuum Erica Klazienaveen Klazienaveen-Noord Nieuw-Amsterdam Nieuw-Dordrecht Nieuw-Schoonebeek Nieuw-Weerdinge Roswinkel Schoonebeek Veenoord Weiteveen Zandpol Zwartemeer

Emmen in 2050 energieneutraal

Gemeente Emmen gaat voor duurzaam. Het streven is om een prettige en leefbare omgeving te worden. Daarom is het de doelstelling om in 2050 energieneutraal te zijn. De wijk Emmerhout heeft de doelstelling om in 2027 energieneutraal te zijn. Al 6% van de inwoners uit Emmen profiteert van zonne-energie. Dit is echter te weinig om in 2050 energieneutraal te worden en een goede leefomgeving te creëren. Er is dus nog een lange weg te gaan, maar dit wil niet zeggen dat het onmogelijk is! Mede door het grote aantal geschikte daken is zonne-energie een kansrijke optie om te verduurzamen. Om inwoners te helpen met verduurzamen heeft de gemeente een aantrekkelijke lening beschikbaar gesteld. Deze lening heeft een laag rentepercentage, waardoor u waarschijnlijk meer opbrengt met uw panelen dan u betaalt aan rente. De keuze voor zonnepanelen is dan makkelijker gemaakt. Lees hieronder meer over deze lening.


Duurzaamheidslening in gemeente Emmen

De gemeente Emmen heeft het doel om in 2050 energieneutraal te zijn. Voor de stimulering van dit doel biedt gemeente Emmen een duurzaamheidslening aan. De duurzaamheidslening is een lening waarmee u de aanschaf van zonnepanelen kunt financieren:

 • Lenen van €2.500,- tot €7.500,-
 • Aantrekkelijke rente van 1,6% (rentetarief op 1 januari 2017)
 • Tot een bedrag van €7.500,- is de looptijd 10 jaar
 • Voor bedragen vanaf €7.500,- is de looptijd 15 jaar
 • Volledig in te zetten voor 1 maatregel
 • Altijd boetevrij aflossen (minimaal €250,-)
 • Gemeentelijke regeling
 • Lening voor bestaande woningen
 • Een leeftijdsgrens van 75 jaar.
Wilt u meer informatie over de duurzaamheidslening Emmen, dan kunt u een kijkje nemen: op de website van het SvN of hier voor informatie over de duurzaamheidslening Emmen

Voor meer informatie over duurzaamheid binnen de gemeente Emmen kunt u de website van het energieloket bekijken: Klik hier voor het energieloket Emmen
 

Zonneplan bekijkt voor u de mogelijkheden

Zonneplan aanvragen

114 reviews van mensen uit de omgeving van Zwartemeer

Gemiddeld
8,9
10
De zonnepanelen liggen mooi plat op het dak en doen goed hun best! Ik ben nu ook aan het kijken naar een warmtepomp om mijn woning verder te verduurzamen. Zonneplan krijgt van mij een dikke 10!
Gekozen voor Zeverlution 5000 en QCELLS 310 Wp Design Zwart

10
Ik ben supertevreden over Zonneplan en mijn zonnepanelen. Daarover heb ik niks aan te merken want alles ziet er goed uit!
Gekozen voor Zeverlution 3000S en QCELLS 310 Wp Design Zwart

8,0
Alles is goed verlopen en is volgens verwachting geplaatst. Geen negatief woord te bedenken.
Gekozen voor Zeverlution 3000S en Trina Solar 275 Wp Poly

8,0
Advies voor het aanschaffen van de panelen is erg goed geweest en past bij onze behoefte. De installatie is goed gegaan. De omvormer is in overleg met ons op de gewenste plek gehangen en de monteurs zijn correct te werk gegaan.
Gekozen voor Zeverlution 3000S en Trina Solar 275 Wp All Black

10
Ik ben zeer tevreden met mijn zonnepanelen!
Gekozen voor Zeverlution 3000S en Trina Solar 275 Wp All Black

10
Tot in de puntjes goed geholpen ook het team van zonneplan staat voor je klaar en de panelen zijn super gemonteerd Al met al top bedrijf
Zonnepanelen Klant Emmen
Gekozen voor Zeverlution 3000S en Trina Solar 275 Wp All Black

9,6
Tijdens de installatie is alles in goed overleg met de ons gegaan. De omvormer is geplaatst op de plek waar wij dat wilden. Wij hebben meer stroom opgewekt dan verwacht was. Wat er in Den Haag gebeurt in 2021 is nog onduidelijk maar wat Zonneplan betreft zijn we erg tevreden.
Gekozen voor Zeverlution 3000S en Trina Solar 275 Wp Poly

10
De installatie is heel goed verlopen en de monteurs hebben heel goed werk geleverd. Bijzonder tevreden en kan de installatie van Zonneplan iedereen aanraden.
Zonnepanelen Klant Emmer-Compascuum
Gekozen voor SolarEdge SE3680 HD Wave en Trina Solar 275 Wp All Black

9,0
Voorafgaand aan de installatie is er goed advies geweest. De installatie is bijzonder goed verlopen en voldeed aan mijn verwachtingen. Er word meer stroom opgewekt dan verwacht.
Zonnepanelen Klant Emmer-Compascuum
Gekozen voor Zeversolar TLC6000 en Trina Solar 275 Wp All Black

7,4
Destijds een heel positief gesprek gehad waarin alles duidelijk in uitgelegd en altijd vragen kon stellen. Bij de installatie was ik zelf niet, maar volgens mijn moeder is het allemaal goed verlopen. Het waren nette jongens en ze hebben ook alles netjes geïnstalleerd.
Gekozen voor Zeverlution 2000S en Trina Solar 275 Wp Poly

8,0
Het adviesgesprek en de installatie waren allebei erg duidelijk! De panelen lagen lekker vlot op het dak. Het hele proces is gewoon fantastisch verlopen!
Gekozen voor Zeverlution 2000S en Trina Solar 275 Wp Poly

9,0
Netjes de zonnepanelen geïnstalleerd, hartstikke leuk om de opbrengsten bij te houden via de app. Echt een super ervaring!
Gekozen voor SolarEdge SE3680 HD Wave en Trina Solar 295 Wp Black/white

8,0
Installatie verliep goed, en het advies was ook erg duidelijk.
Gekozen voor SolarEdge SE3000 HD Wave en Trina Solar 295 Wp Black/white

8,0
Ik ben zeer tevreden over hoe het gehele proces bij Zonneplan is verlopen. Daarom heb ik mijn dochter en een kennis aangedragen bij Zonneplan. Voor het gehele proces geef ik Zonneplan een 8.
Gekozen voor SolarEdge SE2200 HD Wave en Trina Solar 275 Wp All Black

10
Alles is naar wens verlopen! De panelen wekken genoeg op. Ik houd het zo af en toe bij en ik zie elke keer weer een stijgende lijn. Deze mooie dagen helpen enorm. Ik ben erg tevreden hoe alles is verlopen!
Gekozen voor Zeverlution 3000S en Trina Solar 295 Wp Black/white

9,0
Het gehele proces bij Zonneplan is vlekkeloos verlopen. Ook ben ik zeer tevreden over de begeleiding tijdens de aanschaf van de zonnepanelen. Daarnaast verliep de installatiedag ook perfect en daarom geef ik Zonneplan een dikke 9 voor het hele proces.
Gekozen voor Zeverlution 1500S en Trina Solar 275 Wp All Black

8,6
Erg netjes en keurige installatie, ik wist alleen niet dat ik dakpannen van te voren moest hebben mocht er enkele sneuvelen tijdens het installeren.
Gekozen voor Zeverlution 3000S en JA Solar 280 Wp All Black 40 mm

9,0
Ik heb geen klachten! De installatie was erg netjes afgewerkt, het ging super in overleg en ik kreeg een goede uitleg. Zelf had ik al wat voorwerk gedaan, dus ging de installatie zelf ook erg snel. De btw heb ik onlangs al teruggekregen, en ik heb hier zelf niks voor hoeven doen! Ik heb een helemaal foutloos proces gehad!
Gekozen voor Zeverlution 3000S en Trina Solar 295 Wp Black/white

9,0
Het is allemaal perfect in orde voor mij geregeld. Had eigenlijk geen omkijken naar de panelen. Veel contact gehad met Jelle. Alle lof voor hem, hij heeft mij stap voor stap uitgelegd wat er ging gebeuren.
Gekozen voor Zeverlution 5000 en Trina Solar 275 Wp All Black

8,0
Ik ben erg blij met de zonnepanelen. De begeleiding was erg goed, vlot en duidelijk en de installatie was ook echt top.
Gekozen voor SolarEdge SE3680 HD Wave en Trina Solar 275 Wp All Black

9,0
Ik ben erg tevreden, jammer dat de zon nog niet zoveel schijnt, maar dat komt ongetwijfeld goed! Het advies was erg goed een goeie vlotte uitleg. De installatie ging ook erg goed het waren erg vriendelijke monteurs.
Gekozen voor Zeverlution 3000S en JA Solar 280 Wp All Black 35 mm

9,0
Goede voorlichting, erg tevreden over de installatie en een goed advies. Bijzonder klantvriendelijk hoe Zonneplan service verleend.
Gekozen voor Zeverlution 3000S en Trina Solar 275 Wp All Black

8,0
Ik ben tevreden alles gaat naar wens. Het advies was erg goed, alleen jammer van de lange tijd die het duurde voor er geïnstalleerd kon worden. Met de installatie ging echter alles goed. Niks mis met de jongens!
Gekozen voor Zeverlution 5000 en Trina Solar 275 Wp All Black

8,0
Ik ben erg tevreden over de zonnepanelen. Het advies was erg goed, ik ben goed geholpen! De installatie verliep ook erg goed.
Gekozen voor Zeversolar TLC5000 en Trina Solar 290 Wp Black/white

9,0
Zonneplan heeft mij goed geadviseerd. Het contact is heel goed verlopen en ik werd goed op de hoogte gehouden. De installatie is vlot verlopen en ik ben zeer tevreden!
Gekozen voor SolarEdge SE3000 HD Wave en Trina Solar 290 Wp Black/white

9,0
Ik ben erg positief over Zonneplan. Goed advies en feedback gekregen. De installatie ging perfect! Ze zijn met z'n tweeën een halve dag bezig geweest. Nu afwachten wat ze na een jaar hebben opgeleverd.
Gekozen voor SolarEdge SE3680 HD Wave en Trina Solar 275 Wp All Black

10
Wij hebben het proces met Zonneplan prima ervaren. Het contact met de adviseur was prettig, consequent en oplossend gericht. Ook de installateurs zijn uitstekend te werk gegaan.
Gekozen voor SolarEdge SE3500 HD Wave en Trina Solar 275 Wp All Black

8,0
Alles gaat momenteel erg goed. De begeleiding en de installatie bij Zonneplan ging allemaal erg soepel helaas duurde het bij de gemeente allemaal wat langer.
Gekozen voor Zeverlution 2000S en Trina Solar 275 Wp All Black

9,0
Alles is prima verlopen, het gesprek met Marcel was ook duidelijk en prima gegaan. Installatie was ook goed uitgevoerd en netjes achtergelaten.
Zonnepanelen Klant Emmen
Gekozen voor SolarEdge SE3680 HD Wave en Trina Solar 275 Wp All Black

8,0
Wij zijn erg tevreden met de zonnepanelen! Het advies dat we hadden gekregen was ook erg goed en bij een probleem wordt er snel geholpen.
Gekozen voor SolarEdge SE3500 HD Wave en Trina Solar 295 Wp Black/white

10
Ik ben zeer tevreden over de service van Zonneplan. Het adviesgesprek was prettig en de installatiedag verliep ook prima. Daarom geef ik Zonneplan een dikke 10 voor het gehele proces.
Gekozen voor Zeverlution 2000S en Trina Solar 275 Wp All Black

10
Wij zijn zeer tevreden over de service van Zonneplan. En wij vinden het erg leuk om alles bij te houden en het brengt zelfs meer op dan van te voren ingeschat! De begeleiding was erg goed en erg duidelijk en de installateur was zo klaar.
Gekozen voor Zeverlution 3000S en Trina Solar 295 Wp Black/white

10
Het hele proces samen met Zonneplan is netjes verlopen. Ook de BTW-teruggave is foutloos verlopen. Ik kan niks negatiefs bedenken.
Zonnepanelen Klant Zwartemeer
Gekozen voor Zeversolar TLC6000 en Trina Solar 275 Wp All Black

8,0
Ik ben heel blij met de zonnepanelen. Het installeren van de zonnepanelen is perfect verlopen. Aardige mannen die langs zijn gekomen en ze hebben de boel ook netjes achtergelaten.
Gekozen voor Zeverlution 3000S en Trina Solar 295 Wp Black/white

9,0
De zonnepanelen zijn een goede aankoop geweest. Ik ben al aardig wat stroom aan het opwekken en kijk uit naar de komende tijd. Hopen dat dit zo blijft en alleen nog even wachten op de teruggave van de btw.
Gekozen voor Zeverlution 3680 en Trina Solar 275 Wp All Black

9,0
Ik ben erg tevreden over Zonneplan! Alles is naar wens verlopen ondanks dat er wat dingetjes mis gingen. Echter is dit snel en adequaat weer opgelost!
Gekozen voor Zeverlution 5000 en JA Solar 280 Wp All Black 40 mm

10
Ik ben heel erg tevreden over Zonneplan! De productie is erg goed en ben blij dat ik het gedaan heb. Het advies van mijn klantadviseur was uitstekend en de installatie ook.
Gekozen voor SolarEdge SE3000 HD Wave en Trina Solar 295 Wp All Black

10
Op de dag van de installatie was er veel sneeuw gevallen. Daardoor is de installatiedatum verplaatst en konden ze dus op dat moment niet geplaatst worden. Gelukkig heeft Zonneplan hier helder over gecommuniceerd. Wij vinden communicatie ook één van de belangrijkste aspecten in het keuzeproces. Mijn man heeft meerdere offertes aangevraagd. Bij de ene aanbieder duurde het een week voordat ik deze kon ontvangen, bij Zonneplan kreeg ik deze dezelfde dag! Om deze redenen kunnen wij stellen dat wij uitermate blij zijn met Zonneplan.
Gekozen voor SolarEdge SE3000 GSM en Trina Solar 275 Wp All Black

10
Wij zijn tijdens het hele proces heel goed begeleid door Zonneplan! Wij hebben Zonneplan zelfs aangeraden bij vrienden!
Gekozen voor Zeverlution 2000S en Trina Solar 275 Wp All Black

9,0
Ik vind het erg leuk om op de app te kijken hoeveel de zonnepanelen opbrengen. Ik kijk bijna elke dag op de app hoeveel er opgewekt wordt.
Gekozen voor SolarEdge SE3000 en Trina Solar 275 Wp All Black

8,0
Ik ben hartstikke tevreden, de zonnepanelen doen het hartstikke goed. Nu hopen dat de zon volop gaat schijnen.
Zonnepanelen Klant Emmen
Gekozen voor SolarEdge SE10K en Trina Solar 275 Wp All Black

9,0
Het hele proces was dik voor elkaar, het contact met mijn adviseur was goed en het installatiebedrijf heeft ook super werk geleverd. Alles is volgens afspraak gegaan en toen er bij de installatie een onderdeeltje weg was is deze keurig na bezorgd en gemonteerd. Ik heb er zelf weinig werk mee gehad en ik ben zeker gelukkig met de zonnepanelen.
Gekozen voor SolarEdge SE3000 en JA Solar 270Wp SE optimizers

9,0
We zijn erg blij met onze "groene" panelen op het dak. Na de installatie hadden we nog een aantal kleinigheden maar ook toen liet Zonneplan ons niet zitten en ging voor ons aan de bak. Dikke pluim.
Zonnepanelen Klant Emmen
Gekozen voor SolarEdge SE4000 en JA Solar 270Wp SE optimizers

9,0
De installatie is helaas in 2 dagen verlopen, het weg werken van de kabels was namelijk nog een aardige klus. Over Zonneplan heb ik geen slecht woord. Dit bedrijf staat werkelijk altijd voor de klant klaar, voor-, tijdens-, en na de installatie!
Gekozen voor Zeversolar TL3680 en Trina Solar 275 Wp All Black

9,0
Ik ben blij met mijn nieuwe panelen en alles verliep zeer goed. Bij de installatie was het sneller klaar dan dat ik verwachtte en dat wil zeker niet zeggen dat het afgeraffeld was aangezien alles netjes was opgeruimd en weggewerkt. Het contact met onze adviseur bij Zonneplan was ook erg prettig.
Gekozen voor Zeverlution 3000S en JA Solar 270 Wp All Black

9,0
Tot op heden is alles vlekkeloos verlopen. De afspraak voor het plaatsen, de montage en uitleg van de installateur e.d. Ook de btw terug gave is geheel vlekkeloos verlopen. De ervaringen zijn goed en de opbrengst ligt precies op plan. Een compliment naar Zonneplan.
Gekozen voor SMA Sunny Boy 3000TL-21 en JA Solar 270 Wp All Black

9,0
Zover ik kan beoordelen werkt alles prima. Ik heb er geen ervaring mee maar over het algemeen is alles volgens mij goed. De mannen waren heel vriendelijk en hebben alles goed uitgelegd. De communicatie met Zonneplan verliep soepel en het was duidelijk.
Gekozen voor Zeverlution 3000S en Trina Solar 265 Wp Poly

8,0
Ik ben wel gelukkig met de zonnepanelen. Bij de installatie hebben de jongens keurig gewerkt, ze dachten echt met mij mee. Ook wanneer ik ergens andere ideeën over had dan werd daar naar geluisterd. Het is eigenlijk allemaal wel goed gegaan.
Gekozen voor Zeversolar TL5000-10 en JA Solar 270 Wp All Black

9,0
Ik ben erg tevreden met de aangeschafte panelen. Als er problemen optraden of als ik vragen had heeft Zonneplan mij altijd erg snel en goed geholpen, ook na aanschaf van de panelen. De installatie verliep ook perfect.
Zonnepanelen Klant Schoonebeek
Gekozen voor SMA Sunny Boy 2.5 en JA Solar 270 Wp All Black

8,0
De zonnepanelen zijn op mijn dak gekomen en het bevalt goed. Ik merk er eigenlijk niets van en de opbrengst houd ik zelf niet echt bij. Vooraf ben ik vriendelijk geholpen door mijn contactpersoon en mijn vragen zijn goed beantwoord door hem. Bij de installatie was er nog wel een probleempje voor het wegwerken van de kabels maar de mannen hebben dit netjes opgelost.
Gekozen voor Zeversolar TL3680 en JA Solar 270 Wp All Black

9,0
De zonnepanelen werken goed. Vooraf ben ik goed geïnformeerd en wist ik precies waar ik aan toe was. De jongens die de panelen hebben geïnstalleerd waren erg vriendelijk en hebben netjes werk afgeleverd. Het was ook fijn dat de BTW-teruggave uit handen werd genomen. Al met al ben ik zeer tevreden over het hele proces en heb ik er absoluut geen spijt van.
Gekozen voor SolarEdge SE3000 en JA Solar 270 Wp All Black

8,0
Zonneplan heeft het goed voor elkaar. Goede installateurs en adviseurs. Ik heb sinds oktober de zonnepanelen op het dak liggen en ben erg tevreden.
Zonnepanelen Klant Erica
Gekozen voor Zeversolar TL3680 en Trina Solar 275 Wp All Black

9,0
Alles is naar tevredenheid verlopen. We hebben een goed advies gekregen van zonneplan en de zonnepanelen zijn netjes geplaatst.
Gekozen voor Zeverlution 3000S en JA Solar 290 Wp PERC Black/white

8,0
De zonnepanelen functioneren prima. Iedere dag houd ik de standen bij en dit verloopt volgens prognose. De installatie is verricht door een paar hele aardige mannen en die hebben de panelen uitstekend geïnstalleerd. Ook ben ik tevreden met de btw-teruggave, Zonneplan heeft dit uit handen genomen en heeft dit goed verzorgd. Dit maakt dat ik zeer tevreden ben met de zonnepanelen.
Gekozen voor Zeverlution 3000S en Trina Solar 270 Wp All Black

10
Mijn vriend is elke week bezig met het monitoren van de zonnepanelen, erg leuk om te zien. En als ik hem mag geloven liggen we ruim boven de prognose! Zonneplan was een top bedrijf om mee samen te werken. Ze helpen je bij alle vragen, ook achteraf.
Gekozen voor Zeverlution 2000S en JA Solar 270 Wp All Black

9,0
Complimenten voor de installateurs! Ik heb vaak meegemaakt dat installateurs er een potje van maken, maar bij Zonneplan is dit perfect. Ze hadden de zonnepanelen binnen een ochtend er op liggen en hebben de kabels perfect weggewerkt. Ook de namen ze alle rommel weer netjes mee terug . Ik zal Zonneplan dan ook zeker aanraden.
Gekozen voor Zeverlution 2000S en Trina Solar 270 Wp All Black

10
Ik ben heel tevreden met de zonnepanelen. Zowel voor als na de aankoop ben ik goed te woord gestaan. De installatie verliep ook naar wens, de mannen gingen netjes te werk en nadien is alles opgeruimd. Ik heb niets aan te merken op de verleende diensten.
Zonnepanelen Klant Erica
Gekozen voor SolarEdge SE3000 en JA Solar 290 Wp PERC Black/white

10
Ik ben goed te spreken over hoe Zonneplan de vragen beantwoord van de klant. Altijd als ik ergens mee zat, ook achteraf, namen ze de tijd voor je. Ook de installatie is goed uitgevoerd en netjes achtergelaten. Hopen op veel zon nu!
Gekozen voor Zeverlution 3000S en JA Solar 290 Wp PERC Black/white

8,0
Ik ben tevreden met de zonnepanelen. De adviseur stond voor mij klaar wanneer ik contact zocht en heeft mij goed geholpen. De installatie verliep goed en de installateurs waren al snel klaar. Het was ook erg fijn dat de btw-teruggave uit handen werd genomen.
Zonnepanelen Klant Klazienaveen
Gekozen voor SolarEdge SE3500 en Trina Solar 270 Wp All Black

9,0
De dag van de installatie verliep super, de mannen die de zonnepanelen kwamen installeren waren vriendelijk en vakbekwaam. Ook ben ik van tevoren goed geholpen en geadviseerd door mijn adviseur. Ik ben gelukkig met mijn panelen!
Gekozen voor SolarEdge SE4000 en JA Solar 270Wp SE optimizers

9,0
Ik ben erg tevreden met de zonnepanelen. Het hele proces is perfect verlopen en ik heb geen klachten over de verleende diensten. De installatie verliep goed, de mannen hebben alle panelen keurig gemonteerd en geïnstalleerd.
Zonnepanelen Klant Erica
Gekozen voor Zeverlution 3000S en JA Solar 270 Wp All Black

8,0
Ik ben prima tevreden met de panelen. Ze liggen er mooi op en zijn door vakbekwame mensen geïnstalleerd. Mijn contactpersoon heeft mij goed te woord gestaan en ben over het gehele traject ontzettend tevreden.
Gekozen voor Zeversolar TLC6000 en Trina Solar 270 Wp All Black

9,0
Ik heb veel mensen de Zonne-installatie van Zonneplan al aangeraden. alles is top gegaan, van het voortraject tot de nazorg.
Zonnepanelen Klant Schoonebeek
Gekozen voor Zeverlution 2000S en JA Solar 270 Wp All Black

9,0
Ik ben van mening dat dit een goede investering was. Mijn zonnepanelen werken goed en het advies vond ik prettig aangezien het helder was en ik na bijvoorbeeld de factuur nog een berichtje kreeg van mijn adviseur dat alles was gelukt.
Gekozen voor SMA Sunny Boy 1.5 en JA Solar 270 Wp All Black

8,0
Het advies was erg professioneel en goed. de installateurs waren snel en tot nu toe verloopt het allemaal naar wens.
Gekozen voor Zeverlution 2000S en JA Solar 270 Wp All Black

9,0
Alles is naar wens gegaan. Monteurs waren erg vriendelijk, ze hadden alleen verkeerde hoogte ingeschat. Gelukkig viel dat in het niets bij het eindresultaat.
Gekozen voor Zeversolar TLC5000 en Trina Solar 275 Wp All Black

9,0
Het werkt allemaal prima, ik ben uiterst tevreden. Geen problemen ondervonden. ik vind dat de installateurs perfect te werk zijn gegaan en het rendement lijkt goed.
Gekozen voor SolarEdge SE3000 en Trina Solar 275 Wp All Black

8,0
De zonnepanelen doen het goed en eigenlijk is het hele proces goed verlopen. Vooraf ben ik goed geïnformeerd door de adviseur, en hij was zeer vakbekwaam. De installatie ging heel snel en de installateurs zijn professioneel te werk gegaan. Alles functioneert en ik heb er geen klachten over.
Gekozen voor SolarEdge SE3000 en JA Solar 270Wp SE optimizers

8,0
De zonnepanelen zijn een paar maanden geleden geïnstalleerd en ik heb nog geen problemen ondervonden. De installatie is naar wens verlopen, vooraf is netjes besproken hoe het aangepakt ging worden en ik werd hier ook bij betrokken. Na installatie is alles keurig opgeruimd en is mij verteld wat ik moet doen wanneer er problemen voorkomen. Ik ben dus gelukkig met de zonnepanelen.
Zonnepanelen Klant Emmer-Compascuum
Gekozen voor Zeverlution 2000S en Trina Solar 270 Wp All Black

8,0
Goede keus om te investeren in zonnepanelen, we zijn er erg tevreden mee. Als ik vragen had werd er door de medewerkers van Zonneplan snel gereageerd en het advies was goed. De installatie verliep ook gewoon goed.
Zonnepanelen Klant Klazienaveen
Gekozen voor Zeversolar TL3680 en JA Solar 270 Wp All Black

8,0
Ik ben tevreden over de zonnepanelen. Het voortraject verliep vloeiend en ik werd goed geholpen. De installateurs waren erg vriendelijk en leverden goed werk.
Gekozen voor SMA Sunny Boy 2.5 en Trina Solar 270 Wp All Black

8,0
De opbrengst van de panelen houd ik maandelijks bij en deze zijn tot op heden nog beter dan in de prognose weergegeven. Ik ben dus zeer tevreden met de zonnepanelen. De installatie verliep vlot en de zonnepanelen zijn keurig geïnstalleerd, ik heb geen klachten.
Zonnepanelen Klant Emmer-Compascuum
Gekozen voor Zeverlution 2000S en JA Solar 270 Wp All Black

9,0
De man binnen Zonneplan was echt een gouden gozer, hij was super vriendelijk en heeft mij goed geholpen. De installateurs waren ook heel vriendelijk en verrassend netjes. Na afloop van de installatie hebben zij zelfs keurig gestofzuigd, echt boven verwachting.
Gekozen voor Zeversolar TL3000 en JA Solar 270 Wp All Black

8,0
Ik ben heel gelukkig met de panelen. De jongens die ze geïnstalleerd hebben zijn vakbekwaam en hebben een goede oplossing gevonden voor het wegwerken van de kabel naar de meterkast. Ook stijgt de opbrengst van de panelen boven verwachtingen uit.
Gekozen voor Zeverlution 2000S en Trina Solar 270 Wp All Black

8,0
De zonnepanelen liggen op het dak en ik heb er verder geen omkijken naar. Ik kan pas verder op in het jaar zeggen of de zonnepanelen voldoende opbrengen, dat is nu nog lastig te zeggen. De installateurs waren hele nette jongens en voordat ik het wist waren de zonnepanelen geïnstalleerd.
Gekozen voor SMA Sunny Boy 3000TL-21 en JA Solar 270 Wp All Black

10
Vandaag is een mooie dag voor zonnepanelen, was elke dag maar zo! Je ziet duidelijk dat als er geen zon is de panelen bijna niks opwekken, wat ook begrijpelijk is. Als we kijken naar de prognose zitten we hier mooi boven met de opbrengsten.
Zonnepanelen Klant Nieuw-Amsterdam
Gekozen voor Zeversolar TL3680 en Trina Solar 270 Wp All Black

10
Destijds zijn de zonnepanelen op mijn schuine dak geïnstalleerd. Het was een grote investering, maar het is elke euro meer dan waard. Ik heb mijn energierekening aanzienlijk zien dalen! Met de besparing doe ik allemaal leuke dingen. Ik ben er erg blij mee.
Zonnepanelen Klant Klazienaveen
Gekozen voor Zeversolar TL5000-10 en JA Solar 290 Wp PERC Black/white

8,0
Ik ben tevreden met de zonnepanelen. De opbrengst is goed en deze is zelfs iets hoger dan verwacht. De adviseur die mij geholpen heeft was zeer vriendelijk en alles is vlot verlopen. De installatie verliep vlekkeloos en dat maakt dat ik geen klachten heb.
Gekozen voor Zeverlution 2000S en JA Solar 270 Wp All Black

10
Ik ben heel gelukkig met de zonnepanelen. De communicatie voorafgaand was top, ik werd met al mijn vragen geholpen door de adviseur. De mannen die de zonnepanelen kwamen installeren waren erg aardig en deden alles in overleg met mij. Ik ben blij dat ik de keuze heb gemaakt om de zonnepanelen aan te schaffen.
Zonnepanelen Klant Nieuw-Amsterdam
Gekozen voor SolarEdge SE3000 en JA Solar 270Wp SE optimizers

8,0
De opbrengst van de zonnepanelen houd ik niet echt bij, maar ik zie het wel teruglopen. Het teruglopen is altijd mooi om te zien. De dag van de installatie is goed verlopen, de jongens hebben hard gewerkt. De kabels zijn ook netjes gewerkt, ik ben erg tevreden.
Gekozen voor Zeverlution 3000S en JA Solar 270 Wp All Black

9,0
De mannen had ik uitgenodigd om vroeg te beginnen aangezien het 30 graden werd tijdens de installatie. Dit konden ze zeker waarderen en om 10 uur lag de gehele installatie op het dak! Ook de medewerkers van Zonneplan stonden altijd klaar voor vragen, toppers!
Gekozen voor Zeversolar TL3680 en JA Solar 270 Wp All Black

9,0
Alles is eigenlijk goed verlopen. Het contact met mijn adviseur heb ik zeer prettig ervaren en de installatie ging helemaal goed. Ik houd de opbrengst bij en ik zie de meter teruglopen, dat geeft een goed gevoel
Gekozen voor Zeverlution 3000S en JA Solar 270 Wp All Black

9,0
Wij zijn erg blij met de zonnepanelen, de opbrengst is zelfs meer dan er van te voren gedacht werd. De installateurs waren keurige mannen en waren erg vlot klaar, alles is netjes achtergelaten. Al met al zijn we erg tevreden met Zonneplan.
Zonnepanelen Klant Klazienaveen
Gekozen voor Zeverlution 3000S en JA Solar 270 Wp All Black

8,0
Zonneplan was een goed bedrijf om mee samen te werken, constant goed op de hoogte gehouden door Zonneplan en altijd beschikbaar voor het beantwoorden van vragen.
Gekozen voor Zeversolar TL3680 en JA Solar 270 Wp All Black

10
Wij zijn gelukkig met de zonnepanelen, alles werkt naar behoren. Het is ook leuk om te zien dat het geld scheelt in de maandlasten. Vooraf ben ik goed geholpen door mijn contactpersoon. Wanneer er iets was kon ik altijd contact opnemen en werd ik snel geholpen. De installatie verliep vlot en de installateurs hebben goed werk afgeleverd. Ik heb niets te klagen.
Zonnepanelen Klant Klazienaveen
Gekozen voor Zeverlution 2000S en JA Solar 270 Wp All Black

9,0
Ik kijk positief terug op de aanschaf van zonnepanelen. Alles is goed verlopen, Zonneplan heeft heel professioneel gehandeld en alles is op rolletjes verlopen. De adviseur heeft mij uitstekend geholpen en heeft alles goed aan mij uitgelegd. De installatie is ook prima verlopen. Voor de bekabeling wou ik geen doorboringen in mijn dak en de installateurs hebben hier een goede oplossing voor bedacht en hebben de kabels goed weggewerkt.
Zonnepanelen Klant Emmen
Gekozen voor Zeversolar TL3680 en Trina Solar 265 Wp Poly

9,0
De opbrengst van de panelen houd ik dagelijks bij en vind dit leuk om te doen. De opbrengst is goed en ik verwacht de verwachte opbrengst te behalen. Vooraf ben ik zeer goed geholpen door mijn adviseur, hij reageerde snel en was attent. De mannen die de panelen kwamen installeren werkten netjes en ze hebben alle kabels goed weggewerkt. Dit alles maakt dat ik gelukkig ben met de zonnepanelen.
Zonnepanelen Klant Emmen
Gekozen voor SolarEdge SE4000 en JA Solar 290 Wp PERC Black/white

10
De zonnepanelen leveren veel stroom op. Voornamelijk op zulke koude, zonnige dagen als vandaag. De installatie is perfect verlopen, geen op- of aanmerkingen over.
Gekozen voor Zeverlution 3000S en Trina Solar 270 Wp All Black

8,0
Tot nu toe wel tevreden met de zonnepanelen. Ze doen wat ze zouden moeten. Vooraf ben ik prima geholpen en ook de installatie verliep prima. Alleen de btw-teruggave verliep wat stroef, maar dat is nu allemaal al afgehandeld.
Zonnepanelen Klant Emmen
Gekozen voor Zeverlution 3000S en JA Solar 270 Wp All Black

9,0
Ik ben zeer gelukkig met de zonnepanelen, ze liggen mooi op het dak en de panelen doen het goed. De installateurs waren hele nette mannen en alles was heel vlug geïnstalleerd. De installateurs hebben goed werk geleverd.
Gekozen voor Zeverlution 2000S en JA Solar 270 Wp All Black

9,0
Ik ben blij dat ik gekozen heb voor Zonneplan, het is een eerlijk en betrouwbaar bedrijf. De zonnepanelen werken ook naar behoren en we hebben al aardig wat zonnige maanden achter de rug.
Gekozen voor SolarEdge SE3000 en JA Solar 290 Wp PERC Black/white

9,0
Eigenlijk vind ik zonnepanelen niet mooi staan, maar uiteindelijk gaat het om de besparing en het milieu. Zonneplan heeft alles top geregeld.
Gekozen voor SolarEdge SE2200 en Trina Solar 270 Wp All Black

9,0
Op het begin keek ik elke dag naar de opbrengst van de zonnepanelen, nu niet zo vaak meer. Wel weet ik dat ze boven prognose presteren. Wij genieten dus al volop van de besparingen door zonnepanelen.
Zonnepanelen Klant Emmen
Gekozen voor Zeversolar TL5000-10 en JA Solar 290 Wp PERC Black/white

8,0
Na de installatie waren er een paar problemen ontstaan. Gelukkig ging Zonneplan hier gelijk mee aan de slag en hebben dit kosteloos opgelost voor ons. De installatie werkt nu ook perfect en de besparing is al te merken!
Zonnepanelen Klant Zwartemeer
Gekozen voor Zeverlution 1500S en JA Solar 290 Wp PERC Black/white

8,0
Zowel de klantadviseur als de installateur heeft mij geholpen zoals het hoort, hier werd ik erg blij van. De installatie is verzorgd en netjes, hier heb ik geen omkijken naar. Laat maar komen die opbrengst!
Zonnepanelen Klant Emmen
Gekozen voor Zeverlution 2000S en Trina Solar 275 Wp All Black

9,0
Wij hebben zeker geen spijt van onze aankoop. Ook op wat mindere dagen leveren de zonnepanelen aardig wat stroom en we zijn hier heel tevreden over. De plaatsing is netjes verlopen en we hebben veel profijt van onze investering.
Zonnepanelen Klant Emmen
Gekozen voor Zeverlution 2000S en JA Solar 270 Wp All Black

8,0
De panelen liggen nu ongeveer 3 maanden op het dak en werken naar behoren. Ik ben erg te spreken over de manier hoe zonneplan ons heeft begeleid in het proces. Nu maar hopen op veel zon en een goede opbrengst!
Gekozen voor Zeverlution 3000S en JA Solar 270 Wp All Black

8,0
De zonnepanelen zijn een goede investering gebleken. Mijn vader was bij de installatie en ik kreeg te horen dat dit allemaal snel en netjes verlopen is dus daar was ik erg tevreden mee. Het contact met de medewerken van Zonneplan die mij hielp was fijn en duidelijk.
Gekozen voor Zeverlution 2000S en JA Solar 270 Wp All Black

8,0
Ik ben prima geholpen door de adviseuse van Zonneplan, ze heeft ons perfect geholpen. De zonnepanelen hebben inmiddels al veel zon-uren gehad en ik zie dat de opbrengst goed is. Alles is wel probleemloos verlopen en ik ben wel gelukkig met de zonnepanelen.
Gekozen voor SolarEdge SE3000 en JA Solar 270 Wp All Black

9,0
Het proces voor de installatie was erg prettig, mijn persoonlijk adviseur nam goed de tijd voor het beantwoorden van al mijn vragen. De dag van installatie ging ook erg snel, een groep van 4 kerels had alle panelen zo op het dak liggen.
Gekozen voor SolarEdge SE2200 en JA Solar 270 Wp All Black

9,0
Regelmatig kijk ik op de omvormer en de opbrengst die daarop is weergegeven is goed. Nu hebben we natuurlijk ook een mooie zomer achter de rug, maar ik verwacht de geschatte jaaropbrengst wel te gaan behalen. De installatie verliep zonder problemen en de panelen zijn netjes geplaatst door de jongens. Dit tezamen maakt dat ik wel tevreden ben met de zonnepanelen.
Zonnepanelen Klant Emmen
Gekozen voor Zeverlution 2000S en JA Solar 270 Wp All Black

10
De mannen stonden al vroeg op de stoep voor de installatie. Het was gezellig. De installatie is vlot verlopen en binnen enkele uren lagen mijn 12 zonnepanelen op het dak. Ik ben erg nu al een jaar erg tevreden mee. Achteraf bellen ze keurig terug en sturen ze mij informatie over het monitoren van de gegevens.
Gekozen voor Zeversolar TL3000 en JA Solar 270 Wp All Black

9,0
Bij Zonneplan hebben wij de aanschaf van de zonnepanelen gedaan, dit is prima verlopen. Het contact was goed net zoals de installatie. Er was nog wel een probleempje met het monitoren van de opgewekte energie, maar dit is uiteindelijk ook opgelost.
Zonnepanelen Klant Emmen
Gekozen voor SolarEdge SE3500 en Trina Solar 265 Wp All Black

8,0
Zelf was ik met 3 partijen tegelijkertijd bezig. Alhoewel één partij goedkoper was dan Zonneplan, had ik mijn vraagtekens bij het type omvormer die zij aanboden. De directe communicatie en de omvormer van Zonneplan deed mij beslissen voor hen te kiezen. De jongens van de installatie hebben het keurig en snel gedaan, maar ik ben een aantal dakpannen kwijtgeraakt, die voor mij lastig zijn te bestellen, omdat ze oud en niet meer te bestellen zijn.
Gekozen voor SMA Sunny Boy 3600TL-21 en Trina Solar 260 Wp All Black

10
Links en rechts had ik wat offertes aangevraagd, maar die waren zodanig niet interessant, dat ik daar niet mee door ben gegaan. Zonneplan was niet per se de goedkoopste, maar vanwege het totaalplaatje heb ik voor ze gekozen. Ook complimenten voor het installatiebureau. De uitvoerders hebben uitstekend hun best gedaan. Tegen mijn vrienden poch ik over de installatie, omdat ik de eerste ben met zonnepanelen. Eén van deze vrienden heeft inmiddels ook een offerte aangevraagd bij Zonneplan.
Zonnepanelen Klant Emmen
Gekozen voor SolarEdge SE7K en BYD 260 Wp

10
De installatie is netjes gegaan. Ik vind het een leuk gezicht dat de meter terugdraait. 's Morgens waren de installateurs op de minuut nauwkeurig op tijd en waren rond drie uur weer weg. Vanwege het goede contact en de scherpe prijs heb ik voor Zonneplan gekozen. Het verschil in prijs was dermate groot, dat ik daar een maand voor moet werken. Inmiddels heb ik de buren over Zonneplan verteld en hebben zij ook al een offerte aangevraagd.
Gekozen voor SMA Sunny Boy 5000TL-21 en BYD 260 Wp

8,0
Zelf had ik twee offertes aangevraagd. Zonneplan was veel alerter. Alles was voorhanden en iedereen wist van iedereen wat er gezegd was. Bij die andere partij had ik na een paar dagen pas contact en sloop er direct een fout in. Op advies van de adviseur had ik veel te veel tegels besteld, wat me een aantal onnodige kosten en uren heeft gekost. Dat is gewoon jammer. Voor de rest ben ik hartstikke tevreden.
Gekozen voor SMA Sunny Boy 5000TL-21 en Trina Solar 260 Wp All Black

9,0
Ik kwam bij Zonneplan terecht en het kwam direct goed over. Daarom heb ik niet verder gekeken. Eerst had ik wat bedenkingen, omdat er gezegd werd dat de installatie binnen drie weken plaats zou vinden, maar dat duurde 7 weken. De jongens die het gemonteerd hebben, hebben het verder goed gedaan.
Gekozen voor Zeversolar TL3000 en Trina Solar 260 Wp All Black

10
Het enige wat lang geduurd heeft, was de aanvraag van de duurzaamheidslening. Ik vond dat daaromheen haast een ontmoedigingsbeleid gevoerd werd. Verder wat met Zonneplan geregeld was, was zo klaar. De afspraken zijn perfect uitgevoerd en de jongens die installeerden, waren goede monteurs. Ze vertelden ook van alles. De legging is wel anders gebeurd dan van tevoren is besproken, maar dat is naar goede tevredenheid gegaan.
Zonnepanelen Klant Klazienaveen
Gekozen voor SMA Sunny Boy 3600TL-21 en Trina Solar 260 Wp All Black

9,0
Bij het installeren van de zonnepanelen waren er eest wat montageproblemen, maar die zijn vervolgens goed opgelost. Door de duidelijke en overzichtelijke offerte van Zonneplan wist ik precies waar ik aan toe was. Alles is prima verlopen.
Zonnepanelen Klant Erica
Gekozen voor SolarEdge SE7K en Trina Solar 260 Wp All Black

8,0
Er zat tijdens de installatie een kleine kink in de kabel, zodat niet alles op één dag kon gebeuren. Dat is vervolgens snel opgelost. Ik had meerdere partijen bekeken, maar alles zat dicht bij elkaar. De prijs, de website en het duidelijke contact zorgden ervoor dat ik klant bij Zonneplan werd.
Gekozen voor SMA Sunny Boy 3600TL-21 en BYD 260 Wp

10
Natuurlijk vergelijk je meerdere bedrijven, maar Zonneplan stak daar bovenuit. Dit komt doordat het contact duidelijk is en de snelheid waar ze mee handelen. Alles werkt naar behoren, dit is een fijn gevoel.
Zonnepanelen Klant Veenoord
Gekozen voor SMA Sunny Boy 4000TL-21 en Sunrise 260 Wp Black

8,0
De installateur had een UTP kabel verkeerd aangesloten waardoor de webconnect niet direct werkte. Hij is ervoor terug gekomen en nu werkt alles. De afhandeling was uitermate correct. Als tip zou ik Zonneplan mee willen geven om beter te communiceren dat er ook een mogelijkheid is om een slimme meter aan te schaffen. Nu moest ik daar zelf via het internet achter komen.
Zonnepanelen Klant Emmen
Gekozen voor SMA Sunny Boy 4000TL-21 en BYD 245 Wp

10
Wat kan ik erover zeggen; alles is goed verlopen. Volgens afspraak. Je voelt je gehoord bij Zonneplan. Zo kwam bij de installatie ter sprake dat het misschien beter was om mijn panelen iets op te schuiven om schaduwvorming te voorkomen. Ze leggen ze niet op het dak zonder na te denken, maar ze kijken en denken echt mee.
Zonnepanelen Klant Nieuw-Amsterdam
Gekozen voor SMA Sunny Boy 3000TL-21 en LG 250 Wp All Black

Lees alle 114 reviews
Verdienen met zonnepanelen?

Aan de slag