088-0203000 Bereikbaar tot 20:30 uur

Zonnepanelen Zwartemeer

 • Gratis scan van uw dak
 • Ook zonder eigen investering
 • Beste deal door collectieve inkoop

Wat kosten zonnepanelen?


4486 inschrijvingen

Deelnemers van het project

€ 372.600 besparen

Elk jaar samen besparen

28868 bomen

CO2 omgezet in bomen

Zonnepanelen in Zwartemeer

Onze installatieteams staan te popelen om Emmen te verduurzamen en de gemeente te voorzien van zonnepanelen. Inwoners uit de gemeente kunnen hier namelijk flink mee besparen. Benieuwd hoeveel u kunt besparen met zonnepanelen? Of bent u nieuwsgierig hoeveel zonnepanelen er op uw dak passen? Vraag dan gratis informatie aan.

Na uw aanvraag beantwoord uw Zonneplan adviseur al uw vragen en maakt een persoonlijk Zonneplan.
Benieuwd hoeveel zonnepanelen er al in gemeente Emmen liggen? En hoe Emmen ervoor staat in vergelijking met de andere gemeenten in Nederland?

 • Al 3029 inwoners uit de gemeente Emmen hebben bij ons een aanvraag voor zonnepanelen gedaan.
 • Gemiddeld hebben inwoners uit de gemeente 12 zonnepanelen op het dak liggen. Daarmee halen zij 14% rendement uit hun investering!
 • In de hele gemeente liggen 3,92 zonne-installaties per 100 woningen. In vergelijking met bijvoorbeeld Coevorden en Borger-Odoorn is dat weinig! In Coevorden liggen er 6,49 installaties en in Borger-Odoorn 7,87 per 100 woningen.

Een tevreden klant uit de gemeente Emmen

Vanwege het totaalplaatje heb ik voor Zonneplan gekozen. Ook complimenten voor het installatiebureau. De uitvoerders hebben uitstekend hun best gedaan. Tegen mijn vrienden poch ik over de installatie, omdat ik de eerste ben met zonnepanelen. Eén van deze vrienden heeft inmiddels ook een offerte aangevraagd bij Zonneplan.

70% van de daken is geschikt

In Emmen is 70% van de daken geschikt voor zonnepanelen. In vergelijking met andere grote dorpen of steden in de regio is dat gigantisch veel! Uw dak is hoogstwaarschijnlijk ook geschikt. Samen kunt u een grote stap zetten om Emmen te verduurzamen. In Emmen zijn er wel uitzonderingen waar een beschermd stadsgezicht geldt. In de wijk Westenesch hebben de volgende straten een beschermd stadsgezicht: Kromme Elleboog, Heirweg, Westenesscherstraat en Oude Schietbaanweg. In Schoonebeek hebben de volgende straten een beschermd stadgezicht: Oosterse Bos en Westerse Bos. De andere wijken in Emmen kunnen zonnepanelen plaatsen zonder vergunning.

Emmen in 2050 energieneutraal

Gemeente Emmen gaat voor duurzaam. Het streven is om een prettige en leefbare omgeving te worden. Daarom is het de doelstelling om in 2050 energieneutraal te zijn. De wijk Emmerhout heeft de doelstelling om in 2027 energieneutraal te zijn. Al 6% van de inwoners uit Emmen profiteert van zonne-energie. Dit is echter te weinig om in 2050 energieneutraal te worden en een goede leefomgeving te creëren. Er is dus nog een lange weg te gaan, maar dit wil niet zeggen dat het onmogelijk is! Mede door het grote aantal geschikte daken is zonne-energie een kansrijke optie om te verduurzamen. Om inwoners te helpen met verduurzamen heeft de gemeente een aantrekkelijke lening beschikbaar gesteld. Deze lening heeft een laag rentepercentage, waardoor u waarschijnlijk meer opbrengt met uw panelen dan u betaalt aan rente. De keuze voor zonnepanelen is dan makkelijker gemaakt. Lees hieronder meer over deze lening.


Duurzaamheidslening in gemeente Emmen

De gemeente Emmen heeft het doel om in 2050 energieneutraal te zijn.Voor de stimulering van dit doel biedt gemeente Emmen een duurzaamheidslening aan.De duurzaamheidslening is een lening waarmee u de aanschaf van zonnepanelen kunt financieren:

 • Lenen van €2.500,- tot €7.500,-
 • Aantrekkelijke rente van 1,6% (rentetarief op 1 januari 2017)
 • Tot een bedrag van €7.500,- is de looptijd 10 jaar
 • Voor bedragen vanaf €7.500,- is de looptijd 15 jaar
 • Volledig in te zetten voor 1 maatregel
 • Altijd boetevrij aflossen (minimaal €250,-)
 • Gemeentelijke regeling
 • Lening voor bestaande woningen
 • Een leeftijdsgrens van 75 jaar.
Wilt u meer informatie over de duurzaamheidslening Emmen, dan kunt u een kijkje nemen: op de website van het SvN of hier voor informatie over de duurzaamheidslening Emmen.
Voor meer informatie over duurzaamheid binnen de gemeente Emmen kunt u de website van het energieloket bekijken: Klik hier voor het energieloket Emmen.

Zonneplan bekijkt voor u de mogelijkheden

Zonneplan aanvragen

114 reviews van mensen uit de omgeving van Emmen

Gemiddeld
8,9
10.0
De zonnepanelen liggen mooi plat op het dak en doen goed hun best! Ik ben nu ook aan het kijken naar een warmtepomp om mijn woning verder te verduurzamen. Zonneplan krijgt van mij een dikke 10!
Gekozen voor Zeverlution 5000 en QCELLS 310 Wp Design Zwart

10.0
Ik ben supertevreden over Zonneplan en mijn zonnepanelen. Daarover heb ik niks aan te merken want alles ziet er goed uit!
Gekozen voor Zeverlution 3000S en QCELLS 310 Wp Design Zwart

8.0
Alles is goed verlopen en is volgens verwachting geplaatst. Geen negatief woord te bedenken.
Gekozen voor Zeverlution 3000S en Trina Solar 275 Wp Poly

8.0
Advies voor het aanschaffen van de panelen is erg goed geweest en past bij onze behoefte. De installatie is goed gegaan. De omvormer is in overleg met ons op de gewenste plek gehangen en de monteurs zijn correct te werk gegaan.
Gekozen voor Zeverlution 3000S en Trina Solar 275 Wp All Black

10.0
Ik ben zeer tevreden met mijn zonnepanelen!
Gekozen voor Zeverlution 3000S en Trina Solar 275 Wp All Black

10.0
Tot in de puntjes goed geholpen ook het team van zonneplan staat voor je klaar en de panelen zijn super gemonteerd Al met al top bedrijf
Zonnepanelen Emmen
Gekozen voor Zeverlution 3000S en Trina Solar 275 Wp All Black

9.6
Tijdens de installatie is alles in goed overleg met de ons gegaan. De omvormer is geplaatst op de plek waar wij dat wilden. Wij hebben meer stroom opgewekt dan verwacht was. Wat er in Den Haag gebeurt in 2021 is nog onduidelijk maar wat Zonneplan betreft zijn we erg tevreden.
Gekozen voor Zeverlution 3000S en Trina Solar 275 Wp Poly

10.0
De installatie is heel goed verlopen en de monteurs hebben heel goed werk geleverd. Bijzonder tevreden en kan de installatie van Zonneplan iedereen aanraden.
Zonnepanelen Emmer-Compascuum
Gekozen voor SolarEdge SE3680 HD Wave en Trina Solar 275 Wp All Black

9.0
Voorafgaand aan de installatie is er goed advies geweest. De installatie is bijzonder goed verlopen en voldeed aan mijn verwachtingen. Er word meer stroom opgewekt dan verwacht.
Zonnepanelen Emmer-Compascuum
Gekozen voor Zeversolar TLC6000 en Trina Solar 275 Wp All Black

7.4
Destijds een heel positief gesprek gehad waarin alles duidelijk in uitgelegd en altijd vragen kon stellen. Bij de installatie was ik zelf niet, maar volgens mijn moeder is het allemaal goed verlopen. Het waren nette jongens en ze hebben ook alles netjes geïnstalleerd.
Gekozen voor Zeverlution 2000S en Trina Solar 275 Wp Poly

Verdienen met zonnepanelen?

Aan de slag