088 020 3000Bereikbaar vanaf 08:00 uur
Zuurdijk
Zonnepanelen in Zuurdijk

Ook verdienen met zonnepanelen?

 • Verdien gemiddeld €1.143 per jaar
 • Nu voordeel door btw teruggave
 • Eenvoudige en heldere informatie

Doe de gratis dakcheck

Binnen 60 seconden geregeld!
Inwoners

Inwoners hebben een
dakcheck gedaan

Koopwoningen

Koopwoningen met zonnepanelen

Besparen

Elk jaar samen
besparen

Bomen

CO2 omgezet in
bomen


Zonnepanelen Zuurdijk

Steeds meer inwoners van Het Hogeland stappen over op zonnepanelen. Hiermee helpen ze niet alleen mee aan het milieu, maar besparen ze ook flink op hun energierekening. In Het Hogeland profiteren al 5.665 inwoners van zonnepanelen. Ben jij de volgende?

Zonneplan heeft onderzoek gedaan naar de potentie voor zonnepanelen in Het Hogeland. Hieruit is gebleken dat er maar liefst 11.799 daken geschikt zijn voor zonnepanelen. Grote kans dus dat jouw dak ook geschikt is! Zeker weten of jouw dak geschikt is? Doe dan de gratis postcodecheck!

Met de postcodecheck zal een adviseur jouw woning onder de loep nemen. Er wordt rekening gehouden met jouw wensen en verbruik. Je ontvangt een offerte met info over het aantal panelen, de kosten en de besparing per jaar.

Waarom juist nu zonnepanelen in Zuurdijk:

 • Wek je eigen zonne-energie op

  Je eigen zonnestroom gebruiken is natuurlijk het leukste en is goed voor je portemonee. Zuurdijk kende afgelopen jaar 1052 zonuren.

 • Jaarlijks een lagere energie rekening

  Op steeds meer daken in Zuurdijk zie je zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld € 1.143,- per jaar.

 • De overheid stimuleert zonnepanelen

  In Zuurdijk ontvang je op dit moment 21% btw retour van de belastingdienst.


Geen spaargeld nodig

Direct opbrengst zonder spaargeld

In Zuurdijk kan jij eenvoudig starten met profiteren van zonnepanelen. Direct genieten van zonne-energie zonder je eigen spaargeld te gebruiken.

 • Jij hebt geen spaargeld nodig.

 • Jouw woning wordt direct meer waard.

 • Slimmer dan huren!

“Geen spaargeld nodig”. Dorien legt het uit.

Zonnepanelen in Zuurdijk

Al 5.665 opgewekte zonnepaneeleigenaren in de gemeente Het Hogeland gingen je voor.

Dak geschikt voor zonnepanelen in Zuurdijk

De meeste daken in de gemeente zijn erg geschikt voor het plaatsen van zonnepanelen. Let wel op als je in één van de volgende gebieden woont; Winsum, Onderdendam, Eenrum, Usquert en Warffum. Hier geldt namelijk in sommige straten het beschermd stadsgezicht. Dat is een gebied die een cultureel historisch karakter heeft die de gemeente wil beschermen. Check daarom dus even of dit voor jouw woning geldt. Dan kun je bij de gemeente een vergunning aanvragen. In de andere delen van Het Hogeland is er geen vergunning nodig om zonnepanelen te plaatsen.

Zonnepanelen installateur Zuurdijk

Woon je in Zuurdijk en ben je op zoek naar een zonnepanelen installateur? Onze ervaren monteurs komen graag bij je langs. De zonnepanelen van Zonneplan zijn zwart en hebben een maximaal vermogen van 400 wattpiek per paneel. In een jaar levert één paneel 320 kWh op. Je kunt met zonnepanelen dus flink besparen op jouw energierekening.

Wanneer jij jouw persoonlijke zonneplan hebt geaccepteerd kun jij met onze zelfplanner zelf bepalen wanneer de installatie plaatsvindt. Dan komen we dus langs op een tijdstip dat jou uitkomt. Na de plaatsing ben jij dankzij het Zonneplan Serviceplan ook nog eens 10 jaar lang verzekerd van een werkend systeem.

Zonnepanelen kopen in Zuurdijk

Het Hogeland wil in 2050 energieneutraal zijn. Energieneutraal houdt in dat er net zoveel energie wordt opgewekt als er wordt verbruikt. Hier werken al 5.665 woningen aan mee dankzij hun zonnepanelen. Dit kan nog beter, want maar liefst 75% van de woningen is nog geschikt voor een installatie. Bij de aanschaf van zonnepanelen in Zuurdijk kun je niet alleen rekenen op een besparing op je energierekening, maar je draagt tegelijkertijd bij aan een duurzame gemeente.

Zuurdijk gaat voor Slimme energie

In 2022 kiezen steeds meer inwoners van Zuurdijk voor een energiecontract op basis van uurprijzen. Geen vast contract meer dus, maar een dynamisch energiecontract. Zo heb je in Zuurdijk zelf invloed op jouw energierekening. Met Slimme energie krijg je stroom voor variabele uurtarieven en zie je via de Zonneplan app wanneer stroom écht groen en goedkoop is. Slimme energie is nu beschikbaar in Zuurdijk !

Vragen over zonnepanelen in Het Hogeland

 • Waarom zonnepanelen kopen in Het Hogeland?

  Zonnepanelen kopen in Zuurdijk heeft voordelen. Op steeds meer daken in Zuurdijk liggen zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld €1.143 per jaar. En verkoop jij je woning in de toekomst? Dan is jouw woning door de zonnepanelen gemiddeld 5.000,- euro meer waard.

 • Zijn er subsidies voor zonnepanelen in Het Hogeland?

  Er is op dit moment geen subsidie op zonnepanelen in de gemeente Het Hogeland. Wel krijg je op dit moment €750,- btw terug van de Belastingdienst en profiteer je de komende jaren nog van de salderingsregeling. Wil je zeker weten of er lokale stimuleringsregelingen actief zijn. Vraag het vrijblijvend aan één van onze adviseurs.

 • Zit er een Zonneplan zonnepanelen installateur in Het Hogeland?

  In de directe omgeving van Het Hogeland is er geen Zonneplan installatiedepot. De dichtstbijzijnde is gevestigd in Heerenveen. Gelukkig zitten er in de buurt wel twee lokale Zonneplan installatiepartners. Deze zijn gevestigd in Farsum en Groningen. Samen verduurzamen wij de lokale regio.


Zuurdijk in cijfers

De afgelopen jaren zijn zonnepanelen in Zuurdijk steeds populairder geworden. Benieuwd hoe de gemeente Het Hogeland er nu voor staat?

koopwoningen met zonnepanelen in de gemeente Het Hogeland

daken zijn geschikt

zonuren per jaar

inwoners hebben een dakcheck gedaan

Vraag de dakcheck aan

Ontvang adviesgesprek

in 60 seconden geregeld!