088 020 3000Bereikbaar vanaf 08:00 uur
Woltersum
Zonnepanelen in Woltersum

Ook verdienen met zonnepanelen?

 • Verdien gemiddeld €1.143 per jaar
 • Nu voordeel door btw teruggave
 • Eenvoudige en heldere informatie

Doe de gratis dakcheck

Binnen 60 seconden geregeld!
Inwoners

Inwoners hebben een
dakcheck gedaan

Koopwoningen

Koopwoningen met zonnepanelen

Besparen

Elk jaar samen
besparen

Bomen

CO2 omgezet in
bomen


Zonnepanelen Woltersum

Groningen wil groen! Steeds meer inwoners van Groningen ruilen hun bestraatte oprit in voor een groene voortuin. Maar dat is niet het enige. Ze wekken ook steeds meer groene energie op. Ben jij benieuwd hoe jij groene energie kunt opwekken?

Door energie op te wekken met zonnepanelen stoot je geen CO2 uit.  In Groningen hebben al 8.751 daken zonnepanelen. Deze huishoudens hebben gezamenlijk al 5.469.375 kg CO2 bespaard. Dit staat gelijk aan het planten van 412.107 bomen. Help jij ook mee aan een groener Groningen? Doe dan snel de aanvraag.

Bij deze aanvraag krijg je de keuze uit twee opties: een uitgebreid plan of een snelle dakcheck. In beide gevallen zal er vrijblijvend een belafspraak plaatsvinden. Er wordt een plan opgesteld. Kies je voor een uitgebreid plan, dan meet een adviseur jouw dak nauwkeurig in. Hierbij wordt rekening gehouden met jouw persoonlijke wensen en verbruik. Je ontvangt hierna een offerte met de prijs en een verwachting van jouw opbrengsten. Bevalt het plan? Dan kun jij binnenkort ook groene energie gaan opwekken!

Waarom juist nu zonnepanelen in Woltersum:

 • Wek je eigen zonne-energie op

  Je eigen zonnestroom gebruiken is natuurlijk het leukste en is goed voor je portemonee. Woltersum kende afgelopen jaar 1020 zonuren.

 • Jaarlijks een lagere energie rekening

  Op steeds meer daken in Woltersum zie je zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld € 1.143,- per jaar.

 • De overheid stimuleert zonnepanelen

  In Woltersum ontvang je op dit moment 21% btw retour van de belastingdienst.


Geen spaargeld nodig

Direct opbrengst zonder spaargeld

In Woltersum kan jij eenvoudig starten met profiteren van zonnepanelen. Direct genieten van zonne-energie zonder je eigen spaargeld te gebruiken.

 • Jij hebt geen spaargeld nodig.

 • Jouw woning wordt direct meer waard.

 • Slimmer dan huren!

“Geen spaargeld nodig”. Dorien legt het uit.

Zonnepanelen in Woltersum

Al 8.751 opgewekte zonnepaneeleigenaren in de gemeente Groningen gingen je voor.

Geschikte daken in Groningen

Zonneplan doet onderzoek naar de gemeente Groningen. Tijdens het onderzoek zijn alle relevante aspecten uit de gemeente bekeken. Een woning met een rieten dak of een appartementencomplex zijn voorbeelden van daken die niet geschikt zijn. We kijken ook of er sprake is van een beschermd stadsgezicht. Dit is in Groningen wel het geval. Dit betekent dat voor deze woningen eerst een vergunning bij de gemeente moet worden aangevraagd. Of jouw woning hier onder valt, kun je vinden op de website van de gemeente.

 

2035 energieneutraal

Het doel van de gemeente Groningen is energieneutraal zijn in 2035. Dit betekent dat alle energie die in de gemeente wordt gebruikt, duurzaam wordt opgewekt. Daarnaast wil de gemeente dat de CO2 uitstoot in 2023 met 30% is afgenomen ten opzichte van 2015. Zonnepanelen zijn een goede manier om deze doelstellingen te behalen. En ze zijn ook nog eens goed voor de portemonnee. Een huishouden in Groningen bespaart met zonnepanelen al snel €1.143 euro per jaar.


Woltersum in cijfers

De afgelopen jaren zijn zonnepanelen in Woltersum steeds populairder geworden. Benieuwd hoe de gemeente Groningen er nu voor staat?

koopwoningen met zonnepanelen in de gemeente Groningen

daken zijn geschikt

zonuren per jaar

inwoners hebben een dakcheck gedaan

Vraag de dakcheck aan

Ontvang adviesgesprek

in 60 seconden geregeld!