Inwoners hebben een
dakcheck gedaan
Koopwoningen met zonnepanelen
Elk jaar samen
besparen
CO2 omgezet in
bomen
Door energie op te wekken met zonnepanelen stoot je geen CO2 uit. In Groningen hebben al daken zonnepanelen. Deze huishoudens hebben gezamenlijk al kg CO2 bespaard. Dit staat gelijk aan het planten van bomen. Help jij ook mee aan een groener Groningen? Doe dan snel de aanvraag.
Bij deze aanvraag krijg je de keuze uit twee opties: een uitgebreid plan of een snelle dakcheck. In beide gevallen zal er vrijblijvend een belafspraak plaatsvinden. Er wordt een plan opgesteld. Kies je voor een uitgebreid plan, dan meet een adviseur jouw dak nauwkeurig in. Hierbij wordt rekening gehouden met jouw persoonlijke wensen en verbruik. Je ontvangt hierna een offerte met de prijs en een verwachting van jouw opbrengsten. Bevalt het plan? Dan kun jij binnenkort ook groene energie gaan opwekken!
Je eigen zonnestroom gebruiken is natuurlijk het leukste en is goed voor je portemonee. Lageland GN kende afgelopen jaar 1020 zonuren.
Op steeds meer daken in Lageland GN zie je zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld € 1.027,- per jaar.
In Lageland GN ontvang je op dit moment 21% btw retour van de belastingdienst.
Direct opbrengst zonder spaargeld
In Lageland GN kan jij eenvoudig starten met profiteren van zonnepanelen. Direct genieten van zonne-energie zonder je eigen spaargeld te gebruiken.
Jij hebt geen spaargeld nodig.
Jouw woning wordt direct meer waard.
Slimmer dan huren!
“Geen spaargeld nodig”. Dorien legt het uit.
Al 8,719 opgewekte zonnepaneeleigenaren in de gemeente Groningen gingen je voor.
Zonneplan doet onderzoek naar de gemeente Groningen. Tijdens het onderzoek zijn alle relevante aspecten uit de gemeente bekeken. Een woning met een rieten dak of een appartementencomplex zijn voorbeelden van daken die niet geschikt zijn. We kijken ook of er sprake is van een beschermd stadsgezicht. Dit is in Groningen wel het geval. Dit betekent dat voor deze woningen eerst een vergunning bij de gemeente moet worden aangevraagd. Of jouw woning hier onder valt, kun je vinden op de website van de gemeente.
Het doel van de gemeente Groningen is energieneutraal zijn in 2035. Dit betekent dat alle energie die in de gemeente wordt gebruikt, duurzaam wordt opgewekt. Daarnaast wil de gemeente dat de CO2 uitstoot in 2023 met 30% is afgenomen ten opzichte van 2015. Zonnepanelen zijn een goede manier om deze doelstellingen te behalen. En ze zijn ook nog eens goed voor de portemonnee. Een huishouden in Groningen bespaart met zonnepanelen al snel €1.027 euro per jaar.
De afgelopen jaren zijn zonnepanelen in Lageland GN steeds populairder geworden. Benieuwd hoe de gemeente Groningen er nu voor staat?
koopwoningen met zonnepanelen in de gemeente Groningen
daken zijn geschikt
zonuren per jaar
inwoners hebben een dakcheck gedaan
in 60 seconden geregeld!