088 020 3000Morgen open om 08:00 uur
Westland
Zonnepanelen in Westland

Ook verdienen met zonnepanelen?

 • Verdien gemiddeld €1.143 per jaar
 • Nu voordeel door btw teruggave
 • Eenvoudige en heldere informatie

Doe de gratis dakcheck

Binnen 60 seconden geregeld!
Inwoners

Inwoners hebben een
dakcheck gedaan

Koopwoningen

Koopwoningen met zonnepanelen

Besparen

Elk jaar samen
besparen

Bomen

CO2 omgezet in
bomen


zonnepanelen Westland

Westland staat bekend om haar glastuinbouw en de oranje gloed die ’s nachts de hemel verlicht, afkomstig van de assimilatieverlichting in de kassen. De inwoners van Westland hebben dus groene vingers, maar daarnaast zijn ze ook steeds meer bezig met groene energie! In de gemeente zijn al 6.323 woningen met zonnepanelen. Zij wekken hun eigen zonne-stroom op en dragen bij aan een betere woon- en leefomgeving.

Al deze zonnepanelenbezitters hebben samen al 3.951.875 kg CO2 bespaard. Dit staat gelijk aan 297.766 bomen. Naast het helpen van het milieu heeft het hen ook flink wat gescheeld in de portemonnee. Gezamenlijk hebben zij namelijk al €7.227.189 euro bespaard aan energiekosten, omdat zij zelf hun energie opwekken. Wil jij ook starten met besparen? Doe dan de gratis postcodecheck.

Na de postcodecheck, neemt een van onze adviseurs contact met je op om jouw persoonlijke wensen en energieverbruik te bespreken. Aan de hand van dit gesprek maakt jouw adviseur een persoonlijk Zonneplan afgestemd op jouw dak. In dit Zonneplan staat informatie over de gekozen materialen, de verwachte kosten en opbrengsten.

Waarom juist nu zonnepanelen in Westland:

 • Wek je eigen zonne-energie op

  Je eigen zonnestroom gebruiken is natuurlijk het leukste en is goed voor je portemonee. Westland kende afgelopen jaar 1124 zonuren.

 • Jaarlijks een lagere energie rekening

  Op steeds meer daken in Westland zie je zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld € 1.143,- per jaar.

 • De overheid stimuleert zonnepanelen

  In Westland ontvang je op dit moment 21% btw retour van de belastingdienst.


Geen spaargeld nodig

Direct opbrengst zonder spaargeld

In Westland kan jij eenvoudig starten met profiteren van zonnepanelen. Direct genieten van zonne-energie zonder je eigen spaargeld te gebruiken.

 • Jij hebt geen spaargeld nodig.

 • Jouw woning wordt direct meer waard.

 • Slimmer dan huren!

“Geen spaargeld nodig”. Dorien legt het uit.

Zonnepanelen in Westland

Al 6.323 opgewekte zonnepaneeleigenaren in de gemeente Westland gingen je voor.

Geschikte daken in Westland

Zonneplan heeft onderzoek gedaan naar het aantal geschikte daken in Westland. Huizen die niet geschikt zijn, doordat ze bijvoorbeeld een rieten dak hebben, zijn hier dus niet bij meegenomen. Uit het onderzoek is gebleken dat 19.010 koopwoningen in Westland geschikt zijn voor zonnepanelen. Dat zijn heel wat woningen die nog kunnen profiteren van de voordelen van zonnepanelen.

In Westland is er geen sprake van een beschermd stadsgezicht. Dit betekent dat er geen vergunning nodig is voor het plaatsen van zonnepanelen! Ook is er een duurzaamheidslening beschikbaar. Met deze lening kun jij alsnog kiezen voor zonnepanelen op jouw dak zonder dat je hoeft te investeren met eigen kapitaal.

Westland energieneutraal 2040

Gemeente Westland wil uiterlijk in 2050 energieneutraal zijn. Dit houdt in dat de hoeveelheid opgewekte stroom gelijk is aan hoeveel er verbruikt wordt. Er zijn al veel inwoners die overstappen op zonne-energie. Zonneplan wil hier graag haar steentje aan bijdragen en de gemeente voorzien van zoveel mogelijk zonnepanelen. Op dit moment zijn er 6.323 huishoudens die al panelen hebben. Dat is al een grote stap richting een duurzamer Westland, maar nog niet genoeg om de doelstelling te halen. Help jij daarom ook mee?


Westland in cijfers

De afgelopen jaren zijn zonnepanelen in Westland steeds populairder geworden. Benieuwd hoe de gemeente Westland er nu voor staat?

koopwoningen met zonnepanelen in de gemeente Westland

daken zijn geschikt

zonuren per jaar

inwoners hebben een dakcheck gedaan

Vraag de dakcheck aan

Ontvang adviesgesprek

in 60 seconden geregeld!