045-2078010Bereikbaar vanaf 08:00 uur
Kerkrade
Zonnepanelen in Kerkrade

Ook verdienen met zonnepanelen?

 • Verdien gemiddeld €1.143 per jaar
 • Nu voordeel door btw teruggave
 • Eenvoudige en heldere informatie

Doe de gratis dakcheck

Binnen 60 seconden geregeld!
Inwoners

Inwoners hebben een
dakcheck gedaan

Koopwoningen

Koopwoningen met zonnepanelen

Besparen

Elk jaar samen
besparen

Bomen

CO2 omgezet in
bomen


Zonnepanelen Kerkrade

Kerkrade is omringt door mooie natuur en dit trekt ook veel toerisme. Om deze natuur te behouden wordt en door veel gemeentes gewerkt aan het verduurzamen van Nederland. Inwoners kiezen steeds meer voor eigen zonne-energie en ook bedrijven zitten niet stil. Op scholen worden duurzaamheidslessen gehouden om kinderen bewuster te maken over duurzaamheid. Basisschool de Veldhof in Eygelshoven doet hier ook aan mee. Wat een mooi initiatief!

Onze adviseurs kunnen niet wachten om mooie plannen voor Kerkrade op te stellen. Zonnepanelen zijn een ideale investering om op lange termijn geld te besparen. De inwoners van gemeente Kerkrade besparen jaarlijks in totaal €4.752.594. Per huishouden is dit gemiddeld €1.143. Wil je weten wat je kunt besparen met zonnepanelen? Doe dan de gratis postcodecheck.

Onze adviseurs gaan na uw aanvraag druk aan de slag om u te voorzien van een geheel vrijblijvende offerte en een op maat gemaakt Zonneplan. In dit Zonneplan staat alle informatie over de gekozen materialen, de verwachte kosten en opbrengsten.

zonnepanelen

Waarom juist nu zonnepanelen in Kerkrade:

 • Wek je eigen zonne-energie op

  Je eigen zonnestroom gebruiken is natuurlijk het leukste en is goed voor je portemonee. Kerkrade kende afgelopen jaar 1077 zonuren.

 • Jaarlijks een lagere energie rekening

  Op steeds meer daken in Kerkrade zie je zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld € 1.143,- per jaar.

 • De overheid stimuleert zonnepanelen

  In Kerkrade ontvang je op dit moment 21% btw retour van de belastingdienst.


Geen spaargeld nodig

Direct opbrengst zonder spaargeld

In Kerkrade kan jij eenvoudig starten met profiteren van zonnepanelen. Direct genieten van zonne-energie zonder je eigen spaargeld te gebruiken.

 • Jij hebt geen spaargeld nodig.

 • Jouw woning wordt direct meer waard.

 • Slimmer dan huren!

“Geen spaargeld nodig”. Dorien legt het uit.

Zonnepanelen in Kerkrade

Al 4.158 opgewekte zonnepaneeleigenaren in de gemeente Kerkrade gingen je voor.

Dak geschikt voor zonnepanelen in Kerkrade

In Kerkrade is 55% van alle koopwoningen geschikt voor zonnepanelen. Huizen die niet geschikt zijn, doordat ze geen gunstige ligging of een rieten dak hebben, zijn hier dus niet in meegenomen. Er is dus grote kans dat jouw dak hier ook onder valt. Maak een mooie stap en help ook mee met het verduurzamen van gemeente Kerkrade.

In Kerkrade is er beschermd stadsgezicht voor de straten Schifferheidestraat, Oude Heillust en de Industriestraat. Een beschermd stadsgezicht houdt in dat er voor het plaatsen van zonnepanelen een vergunning aangevraagd moet worden. In de rest van de gemeente kunnen de zonnepanelen geplaatst worden zonder vergunning.

Zonnepanelen installateur Kerkrade

Benieuwd waar wij installeren en hoe onze monteurs dit doen? Onze ervaren zonnepanelen monteurs en installatiepartners komen graag bij je langs. Onze installateurs in Kerkrade zijn opgeleid in de Zonneplan Academy, VCA-gecertificeerd en werken volgens de normen van NEN-3140. Na het maken van een persoonlijk Zonneplan, staan onze installateurs te popelen om jouw dak te voorzien van zonnepanelen.

De zonnepanelen die op jouw dak komen te liggen zijn full black designer zonnepanelen. Zoals de naam al suggereert, zijn deze panelen volledig mat zwart. Ze halen 400Wp en zijn de meest rendabele panelen die wij tot nu toe hebben gehad. De zonnecellen zijn namelijk bijna egaal zwart en het backsheet is ook zwart. Hierdoor vallen ze minimaal op op het dak. En dankzij onze zelfplanner kun je makkelijk bepalen welke datum en tijdstip de installatie zal plaatsvinden. Wel net zo handig, want dan weet je zeker dat het jouw uitkomt wanneer wij langs komen.

Zonnepanelen kopen in Kerkrade

De gemeente heeft als doel dat in 2040 Haarlemmermeer energieneutraal is. Veel Kerkrade zijn dan ook al bezig met deze veranderingen en er zijn al 4.158 inwoners die overstappen op eigen energie. Een mooi voorbeeld van energieneutraal leven is dat de inwoners van gemeente Kerkrade samen al zoveel CO2 bespaard dat dit gelijk staat aan 195.811 bomen! Als bewoner kun jij er ook aan bijdragen door zonnepanelen te plaatsen op jouw dak in Kerkrade . Super interessant, want je begint al vanaf de eerste dag met verdienen. Wil jij zonnepanelen kopen in Kerkrade ? Doe de gratis dakcheck en krijg direct inzicht in de mogelijkheden van zonnepanelen in Kerkrade .

Inwoners doen zelf ook actief mee om de doelstellingen te halen. Op de website Nieuwe energie in Limburg kun je heel veel tips en informatie vinden over het verduurzamen van jouw woning en welke verschillende mogelijkheden er zijn.

Kerkrade gaat voor Slimme Energie

In 2022 kiezen steeds meer inwoners van Kerkrade voor een energiecontract op basis van uurprijzen. Geen vast contract meer dus, maar zelf invloed op jouw energierekening. Met Slimme energie krijg je stroom voor uurprijzen en zie je via de Zonneplan app wanneer stroom écht groen en goedkoop is. Slimme energie is nu beschikbaar in Kerkrade !

Vragen over zonnepanelen in Kerkrade

 • Waarom zonnepanelen kopen in Kerkrade?

  Zonnepanelen kopen in Kerkrade heeft voordelen. Op steeds meer daken in Kerkrade liggen zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld €1.143 per jaar. En verkoop jij je woning in de toekomst? Dan is jouw woning door de zonnepanelen gemiddeld 5.000,- euro meer waard.

 • Zit er een Zonneplan zonnepanelen installateur in Kerkrade?

  In Susteren hebben wij een eigen installatiedepot en installeren Zonneplan installateurs zonnepanelen. Naast onze eigen teams zitten er in de regio twee lokale Zonneplan partners. Ultra Solar uit Roermond en Brunschot Solar Techniek uit Swalmen. Samen verduurzamen wij de lokale regio!

   

 • Zijn er subsidies voor zonnepanelen in Kerkrade?

  Er is op dit moment geen subsidie op zonnepanelen in Kerkrade. Wel krijg je op dit moment €750,- btw terug van de Belastingdienst en profiteer je de komende jaren nog van de salderingsregeling. Wil je zeker weten of er lokale stimuleringsregelingen actief zijn. Vraag het vrijblijvend aan één van onze adviseurs.


Kerkrade in cijfers

De afgelopen jaren zijn zonnepanelen in Kerkrade steeds populairder geworden. Benieuwd hoe de gemeente Kerkrade er nu voor staat?

koopwoningen met zonnepanelen in de gemeente Kerkrade

daken zijn geschikt

zonuren per jaar

inwoners hebben een dakcheck gedaan

Vraag de dakcheck aan

Ontvang adviesgesprek

in 60 seconden geregeld!