phone
netherlands
088 020 3000
Bereikbaar vanaf 09:00 uur
Kerkrade
Zonnepanelen in Kerkrade

Ook verdienen met zonnepanelen?

 • Verdien gemiddeld €820 per jaar
 • Nu voordeel door btw teruggave
 • Eenvoudige en heldere informatie

Doe de gratis dakcheck

Binnen 60 seconden geregeld!
0

Inwoners hebben een
dakcheck gedaan

0

Koopwoningen met zonnepanelen

0

Elk jaar samen
besparen

0

CO2 omgezet in
bomen


Zonnepanelen Kerkrade

Onze installatieteams staan te popelen om Kerkrade te verduurzamen en Kerkrade te voorzien van zonnepanelen. Inwoners uit de gemeente Kerkrade kunnen namelijk flink besparen met zonne-energie. Benieuwd hoeveel je kunt besparen met zonnepanelen? Of ben je nieuwsgierig hoeveel zonnepanelen er op jouw dak passen? Vraag dan nu gratis informatie aan! Na jouw aanvraag worden al jouw vragen door een zonnepanelenadviseur beantwoord.

Benieuwd hoeveel zonnepanelen er al in gemeente Kerkrade liggen? En hoe Kerkrade ervoor staat in vergelijking met de andere gemeenten in Nederland? In de hele gemeente zijn er al 3.552 koopwoningen met zonnepanelen. Dit is 8% van het aantal geschikte koopwoningen voor zonnepanelen. Al 2.684 inwoners uit de gemeente Kerkrade hebben bij ons een aanvraag voor zonnepanelen gedaan. Gemiddeld hebben inwoners uit de gemeente 12 zonnepanelen op het dak liggen. Daarmee halen zij 14% rendement uit hun investering.

Waarom juist nu zonnepanelen in Kerkrade:

 • Wek je eigen zonne-energie op

  Je eigen zonnestroom gebruiken is natuurlijk het leukste en is goed voor je portemonee. Kerkrade kende afgelopen jaar 1176 zonuren.

 • Jaarlijks een lagere energie rekening

  Op steeds meer daken in Kerkrade zie je zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld € 820,- per jaar.

 • De overheid stimuleert zonnepanelen

  In Kerkrade ontvang je op dit moment 21% btw retour van de belastingdienst.


Geen spaargeld nodig

Direct opbrengst zonder spaargeld

In Kerkrade kan jij eenvoudig starten met profiteren van zonnepanelen. Direct genieten van zonne-energie zonder je eigen spaargeld te gebruiken.

 • Jij hebt geen spaargeld nodig.

 • Jouw woning wordt direct meer waard.

 • Slimmer dan huren!

“Geen spaargeld nodig”. Dorien legt het uit.

Zonnepanelen in Kerkrade

Al 3.552 opgewekte zonnepaneeleigenaren in de gemeente Kerkrade gingen je voor.

75% van de daken is geschikt

In Kerkrade is 75% van alle koopwoningen geschikt voor zonnepanelen. Jouw dak is waarschijnlijk ook geschikt. Maak een mooie stap en verduurzaam jouw gemeente Kerkrade met zonnepanelen. In Kerkrade is er beschermd stadsgezicht voor de straten Schifferheidestraat, Oude Heillust en de Industriestraat. Een beschermd stadsgezicht houdt in dat er voor het plaatsen van zonnepanelen een vergunning aangevraagd moet worden. Het is dus wel mogelijk om zonnestroom op te wekken met zonnepanelen. In de rest van de gemeente kunnen de zonnepanelen geplaatst worden zonder vergunning.

Kerkrade in 2040 energieneutraal

Gemeente Kerkrade gaat voor duurzaam. Het streven is om een prettige en leefbare omgeving te worden. Daarom is het de doelstelling om in 2040 energieneutraal te zijn. Al 8% van de koopwoningen in Kerkrade profiteert van zonne-energie. Dit is echter te weinig om in 2040 energieneutraal te worden. Er is dus nog een lange weg te gaan, maar dit wil niet zeggen dat het onmogelijk is! Mede door het grote aantal geschikte daken is zonne-energie een kansrijke optie om te verduurzamen.


Kerkrade in cijfers

De afgelopen jaren zijn zonnepanelen in Kerkrade steeds populairder geworden. Benieuwd hoe de gemeente Kerkrade er nu voor staat?

0

koopwoningen met zonnepanelen in de gemeente Kerkrade

0

daken zijn geschikt

0

zonuren per jaar

0

inwoners hebben een dakcheck gedaan