088 020 3000Bereikbaar vanaf 08:00 uur
Echt-Susteren
Zonnepanelen in Echt-Susteren

Ook verdienen met zonnepanelen?

 • Verdien gemiddeld €1.143 per jaar
 • Nu voordeel door btw teruggave
 • Eenvoudige en heldere informatie

Doe de gratis dakcheck

Binnen 60 seconden geregeld!
Inwoners

Inwoners hebben een
dakcheck gedaan

Koopwoningen

Koopwoningen met zonnepanelen

Besparen

Elk jaar samen
besparen

Bomen

CO2 omgezet in
bomen


Zonnepanelen Echt-Susteren

Zonnepanelen hebben de interesse gewekt van inwoners van Echt-Susteren. Dit is te zien aan de 3.118 koopwoningen die al profiteren van hun eigen zonne-energie. Er zijn echter nog 5.126 daken in de gemeente geschikt. Grote kans dus dat jouw dak ook geschikt is. Er zijn veel voordelen aan zonnepanelen. Je draagt namelijk direct bij aan de energietransitie in Nederland, je huis wordt meer waard en bespaar je ook nog eens op jouw energierekening.

Met gemiddeld 1.108 zonuren per jaar in gemeente Echt-Susteren haal jij eenvoudig een goed rendement. Een dak in de volle zon kan tot wel €1.027 per jaar besparen in gemeente Echt-Susteren. De inwoners van Echt-Susteren hebben met elkaar al €3.563.874 bespaard! Ook het milieu help je een handje wanneer je kiest voor zonnepanelen. De gemeente heeft samen al 1.948.750 kg CO2 bespaard. Dit komt neer op het planten van 146.835 bomen. Ook besparen? Doe snel de dakcheck!

Wanneer je de dakcheck hebt gedaan gaat één van onze adviseurs voor je aan de slag. Deze neemt je woning onder de loep, waarna jullie samen de wensen en het energieverbruik bespreken. Op basis van deze informatie ontvang je vrijblijvend een offerte met informatie over het aantal panelen, de kosten en je totale besparing.

Waarom juist nu zonnepanelen in Echt-Susteren:

 • Wek je eigen zonne-energie op

  Je eigen zonnestroom gebruiken is natuurlijk het leukste en is goed voor je portemonee. Echt-Susteren kende afgelopen jaar 1108 zonuren.

 • Jaarlijks een lagere energie rekening

  Op steeds meer daken in Echt-Susteren zie je zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld € 1.143,- per jaar.

 • De overheid stimuleert zonnepanelen

  In Echt-Susteren ontvang je op dit moment 21% btw retour van de belastingdienst.


Geen spaargeld nodig

Direct opbrengst zonder spaargeld

In Echt-Susteren kan jij eenvoudig starten met profiteren van zonnepanelen. Direct genieten van zonne-energie zonder je eigen spaargeld te gebruiken.

 • Jij hebt geen spaargeld nodig.

 • Jouw woning wordt direct meer waard.

 • Slimmer dan huren!

“Geen spaargeld nodig”. Dorien legt het uit.

Zonnepanelen in Echt-Susteren

Al 3.118 opgewekte zonnepaneeleigenaren in de gemeente Echt-Susteren gingen je voor.

Geschikte daken in Echt-Susteren

Zonneplan doet onderzoek naar de geschikte daken in Echt-Susteren . Huizen die niet geschikt zijn, doordat ze bijvoorbeeld een rieten dak hebben, zijn hier dus niet bij meegenomen. Uit het onderzoek is gebleken dat nog 5.126 koopwoningen in Echt-Susteren geschikt zijn voor zonnepanelen. Dat zijn heel wat woningen die nog kunnen profiteren van de voordelen van zonnepanelen.

In sommige steden kunnen bepaalde gebieden bestempeld zijn met beschermd stadsgezicht. Dit betekent dat dit gebied een bijzonder cultuurhistorisch karakter heeft. Het is wel mogelijk om hier zonnepanelen te laten plaatsen, maar dan heb je een vergunning van de gemeente nodig. Voor gemeente Echt-Susteren is dit gelukkig niet het geval!

 

 

Echt-Susteren energieneutraal in 2040

Uiterlijk in 2040 wil Echt-Susteren energieneutraal zijn. Dit houdt in dat de hoeveelheid energie die er wordt opgewekt evenveel is als de hoeveelheid die er verbruikt wordt. Veel inwoners van gemeente Echt-Susteren zijn al bezig met deze transitie en er zijn al veel inwoners die overstappen op zonne-energie.

Zonneplan wil hier graag mee helpen en de gemeente voorzien van zoveel mogelijk zonnepanelen. Op dit moment heeft 29% van de daken in Echt-Susteren zonnepanelen. Dat is al een grote stap richting een duurzamere gemeente, maar nog niet genoeg om de doelstelling te halen. Help jij daarom ook mee?

 


Echt-Susteren in cijfers

De afgelopen jaren zijn zonnepanelen in Echt-Susteren steeds populairder geworden. Benieuwd hoe de gemeente Echt-Susteren er nu voor staat?

koopwoningen met zonnepanelen in de gemeente Echt-Susteren

daken zijn geschikt

zonuren per jaar

inwoners hebben een dakcheck gedaan

Vraag de dakcheck aan

Ontvang adviesgesprek

in 60 seconden geregeld!