0522-215020Bereikbaar tot 20:30 uur
Broekhuizen
Zonnepanelen in Broekhuizen

Ook verdienen met zonnepanelen?

 • Verdien gemiddeld €1.143 per jaar
 • Nu voordeel door btw teruggave
 • Eenvoudige en heldere informatie

Doe de gratis dakcheck

Binnen 60 seconden geregeld!
Inwoners

Inwoners hebben een
dakcheck gedaan

Koopwoningen

Koopwoningen met zonnepanelen

Besparen

Elk jaar samen
besparen

Bomen

CO2 omgezet in
bomen


Zonnepanelen Broekhuizen

Meppel is al goed bezig met verduurzamen. Zo is Nieuwveense Landen vanaf het begin al een aardgasvrije wijk en heeft de gemeente aandacht voor duurzaamheid bij inkoop. Ook stappen steeds meer inwoners over op zonne-energie die wordt opgewekt met zonnepanelen. Niet gek, want hiermee besparen zij flink op hun energierekening. Ga jij ook profiteren van de zon?

Inwoners van Broekhuizen kunnen met 1.031 zonuren tot wel €1.143 per jaar besparen met de aanschaf van zonnepanelen. De 3.440 huishoudens in de gemeente die al zonnepanelen hebben, besparen jaarlijks samen €3.931.920.

Na jouw aanvraag van de postcodecheck neemt een adviseur jouw woning onder de loep. Daarna neemt de adviseur contact met je op om jouw persoonlijke wensen en energieverbruik te bespreken. Op basis van al deze informatie ontvang je een vrijblijvende offerte met informatie over het aantal panelen, de kosten en jouw totale besparing.

zonnepanelen

Waarom juist nu zonnepanelen in Broekhuizen:

 • Wek je eigen zonne-energie op

  Je eigen zonnestroom gebruiken is natuurlijk het leukste en is goed voor je portemonee. Broekhuizen kende afgelopen jaar 1031 zonuren.

 • Jaarlijks een lagere energie rekening

  Op steeds meer daken in Broekhuizen zie je zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld € 1.143,- per jaar.

 • De overheid stimuleert zonnepanelen

  In Broekhuizen ontvang je op dit moment 21% btw retour van de belastingdienst.


Geen spaargeld nodig

Direct opbrengst zonder spaargeld

In Broekhuizen kan jij eenvoudig starten met profiteren van zonnepanelen. Direct genieten van zonne-energie zonder je eigen spaargeld te gebruiken.

 • Jij hebt geen spaargeld nodig.

 • Jouw woning wordt direct meer waard.

 • Slimmer dan huren!

“Geen spaargeld nodig”. Dorien legt het uit.

Zonnepanelen in Broekhuizen

Al 3.440 opgewekte zonnepaneeleigenaren in de gemeente Meppel gingen je voor.

Dak geschikt voor zonnepanelen in Broekhuizen

Zonneplan heeft onderzoek gedaan naar het aantal geschikte daken in Broekhuizen . Huizen die niet geschikt zijn, doordat ze bijvoorbeeld een rieten dak hebben, zijn hier dus niet bij meegenomen. Uit het onderzoek is gebleken dat 3.881 koopwoningen in gemeente Meppel geschikt zijn voor zonnepanelen. Dat zijn heel wat woningen die nog kunnen profiteren van de voordelen van zonnepanelen.

Het is wel belangrijk om te weten dat er in de volgende gebieden of straten een beschermd stadgezicht geldt: Meppel oud zuid, Stationsweg, Zuideinde, Marten Ottenlaan en de Parklaan. Dit betekent dat je een vergunning nodig hebt van de gemeente om hier zonnepanelen te laten plaatsen. Dit heeft er mee te maken dat deze gebieden een bijzonder en cultuurhistorisch karakter hebben.

 

Zonnepanelen installateur Broekhuizen

Nadat jij akkoord bent gegaan met jouw persoonlijke Zonneplan, Kun jij zelf een afspraak inplannen wanneer wij langs komen om de zonnepanelen te installeren. Zo kun jij kiezen wanneer het jouw het beste uitkomt.

Ben jij opzoek naar een monteur bij jouw in de buurt? Onze ervaren monteurs en installatiepartners komen graag bij je langs. Onze installateurs in Broekhuizen zijn opgeleid in de Zonneplan Academy. Daarnaast bieden wij full black designer zonnepanelen aan. Deze zonnepanelen halen 370 Wp en doordat ze geheel zwart zijn zie je ze minimaal op het dak liggen.

Zonnepanelen kopen in Meppel

De gemeente heeft als doel dat in 2040 Meppel aardgasvrij is. Veel Meppelers zijn dan ook al bezig met deze veranderingen en er zijn al 3.440 huishoudens die overstappen op eigen energie en er zijn ook veel andere duurzame initiatieven binnen de gemeente. Er worden verschillende tips gegevens wat inwoners zelf kunnen doen. Als inwoner kun jij onder andere ook bijdragen aan de doelstelling door zonnepanelen te plaatsen op jouw dak in Broekhuizen . Super interessant, want je begint al vanaf de eerste dag met verdienen. Wil jij zonnepanelen kopen in Broekhuizen ? Doe de gratis dakcheck en krijg direct inzicht in de mogelijkheden van zonnepanelen in Broekhuizen .

Broekhuizen gaat voor Slimme energie

In 2022 kiezen steeds meer inwoners van Meppel voor een energiecontract op basis van uurprijzen. Geen vast contract meer dus, maar zelf invloed op jouw energierekening. Met Slimme energie krijg je stroom voor uurprijzen en zie je via de Zonneplan app wanneer stroom écht groen en goedkoop is. Slimme energie is nu beschikbaar in Broekhuizen !

Vragen over zonnepanelen in Meppel

 • Waarom zonnepanelen kopen in Meppel?

  Zonnepanelen kopen in Meppel heeft voordelen. Op steeds meer daken in Meppel liggen zonnepanelen. Logisch, want je verdient hiermee gemiddeld €1.143 per jaar. En verkoop jij je woning in de toekomst? Dan is jouw woning door de zonnepanelen gemiddeld 5.000,- euro meer waard.

 • Zijn er subsidies voor zonnepanelen in Meppel?

  Er is op dit moment geen subsidie op zonnepanelen in Meppel. Wel krijg je op dit moment €750,- btw terug van de Belastingdienst en profiteer je de komende jaren nog van de salderingsregeling. Wil je zeker weten of er lokale stimuleringsregelingen actief zijn. Vraag het vrijblijvend aan één van onze adviseurs.

 • Zit er een Zonneplan zonnepanelen installateur in Meppel?

  Wij installeren zonnepanelen vanuit ons eigen installatiedepot in Zwolle. Tijdens de installatiedag komt het team van Zonneplan jouw zonnepanelen en omvormer installeren. Dit team bestaat uit twee dakspecialisten en één elektricien. Deze Zonneplanners starten de installatie door de details van belangrijke stappen van de installatie met jou te bespreken. Naast onze eigen teams werken wij ook samen met twee lokale Zonneplan partners. Drost Instal B.V. uit Wezep en Installatiegroep Duurzaam B.V. uit Lelystad.

   


Broekhuizen in cijfers

De afgelopen jaren zijn zonnepanelen in Broekhuizen steeds populairder geworden. Benieuwd hoe de gemeente Meppel er nu voor staat?

koopwoningen met zonnepanelen in de gemeente Meppel

daken zijn geschikt

zonuren per jaar

inwoners hebben een dakcheck gedaan

Vraag de dakcheck aan

Ontvang adviesgesprek

in 60 seconden geregeld!