Set van 35 zonnepanelen

Annelies Pierik
Door: Annelies Pierik

Zonnepanelen zijn een goede investering. Door de stijgende stroomtarieven wordt energie steeds duurder. Wil je graag meer weten over de kosten van een set van 35 zonnepanelen inclusief montage? Vraag dan eenvoudig online een vrijblijvende offerte aan voor jouw dak.

35 zonnepanelen op jouw dak?

35 zonnepanelen opbrengst

Met een set van 35 zonnepanelen kun je flink besparen op je energierekening. De gemiddelde jaaropbrengst wordt geschat op €4.319,-. Dit is berekend met een kWh-prijs van €0,35.

Wat leveren 35 zonnepanelen op?

Een set van 35 zonnepanelen heeft een piekvermogen van 14.350 Wp. Echter is de kans in Nederland vrijwel nihil op het behalen van het maximale vermogen. Dit komt mede door factoren als de ligging van het dak en de weersomstandigheden. Als gevolg hiervan zal de jaarlijkse opbrengst van deze set zonnepanelen naar schatting rond de 12.341 kWh liggen.

Wat kosten 35 zonnepanelen inclusief montage?

Bij Zonneplan kost een zonnepanelensysteem bestaande uit 35 zonnepanelen gemiddeld tussen de €13.879.- en €17.229,-. Deze kosten zijn inclusief installatie. Let wel op: de prijs kan per situatie verschillen. Zo kan het zijn dat je een omvormer met optimizers nodig hebt, waardoor de prijs hoger kan uitvallen.

Wil je graag meer weten over de prijs van 35 zonnepanelen? Bekijk dan de onze pagina over de kosten van zonnepanelen.

Rendement en terugverdientijd van 35 zonnepanelen

Onze adviseurs krijgen vaak vragen over de terugverdientijd van de investering in zonnepanelen. Daarom tonen wij in onze offertes het jaarlijkse rendement van de set zonnepanelen.

Rendement 35 zonnepanelen

Gemiddeld is het rendement van 35 zonnepanelen zo’n 28%. Dit hoge rendement laat niet alleen zien dat zonnepanelen ecologisch gezien een goede keuze zijn, maar ook dat het een goede keuze is voor je portemonnee.

Terugverdientijd 35 zonnepanelen

Bij zonnepanelen spreken we eigenlijk niet van een terugverdientijd. De investering die je doet komt namelijk rechtstreeks bovenop de waarde van je woning. Op die manier hoef je in principe niets terug te verdienen.

Toch krijgen wij vaak vragen over de terugverdientijd van zonnepanelen. Daarom hebben we uitgezocht wat de terugverdientijd is van 35 zonnepanelen. De terugverdientijd bedraagt ongeveer 3 tot 4 jaar. Deze is afhankelijk van de kWh-prijs. Hoe hoger de kWh-prijs, hoe hoger het rendement en hoe korter de terugverdientijd zal zijn.

Is mijn dak geschikt voor 35 zonnepanelen?

Het is vanzelfsprekend belangrijk om te weten of je dak geschikt is voor 35 zonnepanelen. Zonneplan installeert zonnepanelen zowel op schuine als platte daken. Uiteraard is het wel belangrijk dat er voldoende ruimte op het dak beschikbaar is. De oppervlakte die nodig is voor 35 zonnepanelen is ongeveer 67,63 m².

Zeker weten of jouw dak geschikt is? Vraag vrijblijvend een offerte aan.

35 zonnepanelen met optimizer

Met een zonnepanelensysteem met optimizers wordt de maximale opbrengst van elk paneel gegarandeerd, zelfs als één van de 35 panelen minder presteert door bijvoorbeeld schaduw of verminderde zoninstraling. Het is echter belangrijk op te merken dat optimizers niet altijd nodig zijn. Onze adviseurs kunnen je uitgebreid informeren over hoe dit precies werkt en of dit de juiste keuze is voor jouw zonnepanelensysteem.

Veelgestelde vragen over zonnepanelen

 • Wat kosten 35 zonnepanelen?

  Een zonnepanelenset van 35 panelen kost bij Zonneplan tussen de €13.879.- en €17.229,-inclusief installatie en omvormer. Onze adviseurs kijken graag met je mee of 35 panelen genoeg zijn en wat de exacte prijs is in jouw situatie. Lees hier meer over zonnepanelen offertes van Zonneplan. Wil je offertes aanvragen maar vind je het nog moeilijk om deze te vergelijken? Lees dan ons artikel over het vergelijken van zonnepanelen (offertes) of aanbieders.

 • Passen er 35 zonnepanelen op mijn dak?

  Voor 35 zonnepanelen op een schuin dak heb je een oppervlakte van zo’n 67,63 m² nodig. Bij een plat dak heb je iets meer ruimte nodig. Er moet dan ook rekening worden gehouden met de afstand tussen de rijen zonnepanelen en een minimale afstand ten opzichte van de dakrand. Een adviseur van Zonneplan voert graag een gratis dakcheck uit om te zien of er 35 panelen op jouw dak passen.

 • Waarom 35 panelen kopen bij Zonneplan?

  Zonneplan heeft al meer dan 125.000 woningen voorzien van zonnepanelen en leidt de branche met een klanttevredenheid van gemiddeld een 9,2. Dit hebben we onder andere bereikt doordat we uitsluitend bij Tier-1 fabrikanten inkopen, onze eigen soft- en hardware ontwikkelen en een 10 jaar lang all-in garantie bieden met het Zonneplan Serviceplan. Zonnepanelen kopen? Dat is zo geregeld bij Zonneplan.

 • Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

  Het aantal zonnepanelen dat je nodig hebt, is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van je dak, de ligging van je huis en je energieverbruik. Wil je precies weten hoeveel zonnepanelen je nodig hebt? Dan raden we je aan om ons artikel Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig? te lezen. In dit artikel leggen we uit hoe je zelf de berekening kunt maken en geven we met rekenvoorbeelden aan hoeveel panelen er gemiddeld nodig zijn bij welk gebruik.

Annelies Pierik

Annelies Pierik

Content specialist

Annelies Pierik is een van de auteurs op de website van Zonneplan. Zij is gespecialiseerd in onder andere zonnepanelen en dynamische energie.

Opgeleid in de Zonneplan Academy
Deel dit artikel: