Testcentrum

Bij Zonneplan zijn we elke dag bezig met het leveren van goede en betrouwbare materialen die zijn ingekocht bij wereldwijde top fabrikanten. Door onze producten direct bij de fabrikant in te kopen en uitgebreid te testen, leveren we altijd producten van de beste kwaliteit. Van zonnepaneel tot omvormer: allemaal hebben ze een kwaliteitskeurmerk.

Kwaliteit Zonnepanelen door verschillende testen

De zonnepanelen uit het assortiment van Zonneplan zijn allemaal uitvoerig getest. Dit laten we doen door de Duitse keuringsinstantie TÜV Rheinland. Bij deze instantie ondergaan de zonnepanelen verschillende tests, zoals de EL-test, PID-test, Flashtest en de algemene veiligheidstests. Zo weet u zeker dat de zonnepanelen van kwaliteit zijn en het maximale vermogen bieden.

Waar staat het TÜV-keurmerk voor?

TUV keurmerkDuitsland is al jaren voorloper in het ontwikkelen, testen en verbeteren van zonnepanelen. Om deze reden besteed het Nederlandse onderzoeksinstituut TNO het testen van de zonnepanelen uit aan de TÜV. Voordat een merk het TÜV-keurmerk mag voeren, moeten de panelen veel testen doorstaan.

De hoofdpunten van het TÜV-keurmerk zijn kwaliteit en veiligheid.

Een aantal specifieke onderdelen waar op wordt getest zijn: stootvastheid, robuustheid onder invloed van weersomstandigheden, elektrische veiligheid en brandveiligheid.

Omvormers testen

Naast zonnepanelen is de omvormer onmisbaar voor een werkende zonne-installatie. De omvormer zorgt ervoor dat de stroom uit de zonnepanelen omgezet wordt naar bruikbare stroom voor al uw apparaten. Om dit zo efficiënt mogelijk te doen en het maximale rendement te behalen, moet de omvormer perfect gedimensioneerd zijn. De omvormers moeten daarom aan de volgende punten voldoen:

  • De omvormers beschikken over een minimale efficiëntie van 96% bij lage zoninstraling
  • Software om schaduwwerking te minimaliseren
  • Uitstekende koeling
Daarnaast is het voor de levensduur van de omvormer belangrijk dat de omvormer vervaardigd is uit kwalitatief hoogwaardige componenten en dat de printplaat veilig en efficiënt is ingericht. De omvormers van Zonneplan worden daarom ook op deze criteria uitvoerig getest en beoordeeld.

Meer weten over onze producten? Lees dan verder: