Testcentrum

Zonneplan is altijd bezig met het leveren van materialen met betrouwbare en verifieerbare kwaliteit van wereldwijde top fabrikanten. De zonnepanelen en omvormers worden direct bij de fabrikant ingekocht en naar Nederland vervoerd. Bij aankomst worden producten steekproefsgewijs getest door Zonneplan. Daarnaast vinden er periodiek uitvoerige testen plaats die worden uitgevoerd door onafhankelijke instanties.


Testinstanties Zonnepanelen

De zonnepanelen van o.a. JA Solar, Trina Solar zijn door Zonneplan uitgebreid getest bij de Duitse keuringsinstantie TÜV Rheinland. Bij deze instanties zijn onder andere de volgende tests uitgevoerd: EL-test, PID-test, Flashtest en algemene veiligheidstests.

TÜV Rheinland

Duitsland is al jaren voorloper wat betreft het ontwikkelen van zonnepanelen en het testen daarvan. Vandaar dat het Nederlandse onderzoeksinstituut TNO heeft besloten om het testen van de zonnepanelen over te dragen naar de TÜV. Voordat een merk het TÜV keurmerk mag voeren, moeten de panelen veel testen doorstaan. De video hieronder geeft een impressie over hoe TÜV Rheinland te werk gaat en welke tests voor Zonneplan zijn uitgevoerd. De hoofdpunten van het keurmerk zijn kwaliteit en veiligheid. Een aantal onderdelen waar op wordt getest zijn: stootvastheid, robuustheid onder invloed van weersomstandigheden, elektrische veiligheid en brandveiligheid.

Testen Omvormers

Omvormers zijn de belangrijkste schakel in het zonnepanelen-systeem en zijn perfect gedimensioneerd om zo het optimale rendement te behalen. De omvormers beschikken over een minimale efficiënte van 96% bij lage zoninstraling, software om schaduwwerking te minimaliseren en uitstekende koeling. De fabrikant van de omvormers dient daarom te beschikken over bewezen kwaliteit (track record), een adequate serviceafdeling, standaardtesten gedurende productieproces en uitstekende certificeringen.

Voor de levensduur van de omvormer is het zeer belangrijk dat de omvormer vervaardigd is uit kwalitatief hoogwaardige componenten en dat de printplaat veilig en efficiënt is ingericht. In de testen van Zonneplan worden deze criteria uitvoerig getest en beoordeeld. Tijdens het testen van de omvormers SMA, Zeversolaren SolarEdge werd de goede kwaliteit geverifieerd.

Onze producten

Nieuwsgierig naar producten van Zonneplan? Kijk op de pagina onze producten voor meer informatie over de zonnepanelen en omvormers.