Coronavirus en de mogelijkheid tot installatie

Hoe Zonneplan veilig blijft doorwerken

De coronacrisis raakt iedereen. Een klein beetje zon in onze toekomst kunnen we wel gebruiken. Ook nu zet Zonneplan zich in om jou blij te maken met zonne-energie. Door het aanpassen van onze werkwijze, maken we het samen mogelijk dat dit op een veilige manier gebeurt.

Hoe blijft Zonneplan veilig doorwerken?

Bij Zonneplan werkt iedereen zo veel mogelijk thuis. Voor de installateurs is dit niet mogelijk. Zij werken met goedkeuring van de overheid door, maar moeten zich houden aan het protocol Samen veilig doorwerken. Dit protocol is opgesteld door de Rijksoverheid, in samenwerking met de bouw- en technieksector en vormt de basis voor een veilige werkomgeving. Zowel voor de klant als de installateurs.

Hoe verloopt een installatie van Zonneplan tijdens corona?

Alleen samen kunnen wij ieders gezondheid tijdens een zonnepanelen-installatie beschermen. Op basis van de richtlijnen uit het protocol Samen veilig doorwerken hebben wij daarom een aantal regels opgesteld, die zorgen voor een veilige en verantwoorde installatie.

De monteurs van Zonneplan:

 • reizen afzonderlijk van elkaar naar de klant;
 • houden 1,5 meter afstand van elkaar en van de klant;
 • werken zo veel mogelijk in kleine, vaste teams;
 • raken zo min mogelijk aan in het huis van de klant;
 • werken niet bij elk geval van gezondheidsklachten of zeggen bij vermoedens van gezondheidsklachten de installatie af;
 • zorgen dat de klant contactloos een handtekening zet bij tevredenheid van de werkzaamheden. Dit houdt in dat de klant een handtekening zet op papier. Hier maakt de monteur vervolgens een foto van.

Wat kan jij zelf doen?

 • maak geen fysiek contact met onze monteurs;
 • zorg dat jij en de leden van jouw huishouden tijdens de installatie in huis in een andere ruimte zijn dan de monteurs of zorg voor minimaal 1.5 meter afstand tot onze monteurs;
 • Zorg voor goede ventilatie in jouw huis;
 • besteed extra aandacht aan het schoonhouden van de deurklinken van ruimten waar de monteurs komen;
 • zorg dat alle deuren naar de plek van installatie binnenshuis open staan. Zo hoeft de monteur zo min mogelijk deurklinken aan te raken.

Belangrijk! Meld het ons als jij of iemand in jouw huishouden griepverschijnselen heeft (088 020 3011). In dit geval kunnen de werkzaamheden niet doorgaan en plannen we een nieuwe installatie op een later moment.

 

Wat vinden klanten van de nieuwe manier van installeren?

 

“De heren hielden zich keurig aan de 1.5 meter regel. De genomen maatregelen waren goed. Wij voelden ons veilig. De mannen waren vriendelijk en gaven ons een goed gevoel.” (Janneke uit Dronten over haar installatie op 26 maart 2020)

Bekijk ervaringen en referenties

Een geplande installatie en gezondheidsklachten, wat nu?

Heb jij binnenkort een installatie gepland staan en heb je last van hoesten, benauwdheid, neusverkoudheid of koorts? Neem dan direct contact met ons op: 088 020 3011. Samen bespreken wij jouw situatie en plannen we een nieuwe installatiedatum.

Kan ik nog steeds een Zonneplan aanvragen?

Ja, dat kan. Vanuit huis gaan onze adviseurs graag voor jou aan de slag. Aan de hand van luchtfoto’s bekijken zij tot op de centimeter nauwkeurig de mogelijkheden van jouw dak. Jij ontvangt na de aanvraag een Zonneplan en weet exact wat de mogelijkheden van zonnepanelen zijn. Als jij nu kiest voor zonnepanelen, dan kan jij direct profiteren in één van de beste maanden van het jaar. Check je dak en ontdek wat jij kunt verdienen met jouw zelf opgewekte energie.

Vraag een Zonneplan aan.

Updates en meer informatie

Binnen Zonneplan monitort onze Corona Taskforce continue de situatie. Op basis van de richtlijnen van het RIVM zorgen zij dat Zonneplan altijd volgens de meest actuele protocollen werkt en dat onze klanten voorzien zijn van de meest recente informatie. Hieronder zie je een overzicht van alle belangrijke updates van de afgelopen periode.

 • 31 maart 2020 – Regering verlengt maatregelen t/m 28 april 2020
 • 27 maart 2020 – Lancering Protocol Samen Veilig: installateurs zonnepanelen kunnen veilig doorwerken
 • 14 maart 2020 – Zonneplan gaat thuiswerken

Het coronavirus leidt tot veel vragen. Het RIVM heeft de belangrijkste vragen en antwoorden op een rij gezet. Bekijk voor actuele informatie en aanbevelingen de website van het RIVM.