< Nieuws

Wethouder Jan Atze Nicolai opent Zonneplan winkel in Leeuwarden

11 juli 2017 - door Marco Bartels

Afgelopen vrijdag heeft de wethouder duurzaamheid Jan Atze Nicolai de Zonneplan winkel officieel geopend. Inwoners kunnen in de winkel terecht voor persoonlijk advies over zonnepanelen. Met deze maatregelen kunnen huishoudens profiteren van een lagere energierekening, daarnaast draagt u een steentje bij aan het milieu. De winkel is te bezoeken aan Ruiterskwartier 127 in het centrum van Leeuwarden.

Smiley face

Verduurzaming in Leeuwarden

“Wij hebben de doelstelling om van Leeuwarden de duurzaamste stad van Friesland te maken”, aldus Stefan Abbes, Store Manager van de Zonneplan Winkel. “Op dit moment hebben 994 mensen zich ingeschreven binnen de gemeente Leeuwarden, maar er zijn meer dan 14.000 woningen geschikt. Er is dus een enorme potentie voor Leeuwarden om te gaan profiteren van zonnepanelen en wij gaan hier ons uiterste best voor doen. Daarnaast heeft de gemeente Leeuwarden duurzaamheid hoog op de agenda staan. De gemeente biedt een duurzaamheidslening aan, waardoor inwoners tegen aantrekkelijke voorwaarden hun investering in zonnepanelen kunnen financieren.”

Duurzaamheid wordt leuk

Met de winkel wil Zonneplan de overstap naar duurzaamheid echt leuk maken voor de inwoners van Leeuwarden. “Het plaatsen van zonnepanelen is best een ingrijpende operatie en een financiële investering, daarom krijgen bezoekers van de winkel direct inzicht in de mogelijkheden en het kostenplaatje. Hierdoor wordt duurzaamheid tastbaarder”, aldus de Store Manager. “Daarnaast rijdt er een robot rond voor advies en is er een Virtual Reality-rondleiding, waarmee de klant zich waant in een zonnepanelenfabriek. Een vernieuwende en interactieve winkel dus.” 

Bent u nieuwsgierig geworden en benieuwd of u ook kunt profiteren van zonnepanelen? Bezoek dan de Zonneplan winkel aan Ruiterskwartier 127 in Leeuwarden. Voor meer informatie over het zonnepanelenproject van Zonneplan kunt u ook kijken op www.zonneplan.nl/leeuwarden