< Nieuws

Zonneplan opent eerste zonnepanelenwinkel

29 mei 2016 - door Ceesjan Klinge

Als startschot van de verduurzaming van Ede opent Zonneplan voor het eerst de deuren van haar winkelconcept. Inwoners kunnen in de tijdelijke winkel terecht voor een virtueel zonnepanelenadvies. Vrijdag 3 juni om 12.00 uur wordt aan de Grotestraat 12 de winkel feestelijk geopend door wethouder duurzaamheid Leon Meijer. Iedereen is van harte uitgenodigd om deze zonnepanelen belevenis zelf te ervaren.

Vernieuwend concept

Voor Zonneplan is dit de eerste fysieke winkel. “We wilden een vernieuwende en klantgerichte ervaring creëren en zijn daarom teruggegaan naar de tekentafel”, vertelt Cees-Jan Klinge, retailmanager van Zonneplan. "We gaan bezoekers meenemen in de wereld van zonnepanelen. We voorzien ze van een nauwkeurig virtueel advies en geven ze alle informatie over de duurzame maatregelen. Met deze middelen maken wij het winkelbezoek tot een echt avontuur", aldus Klinge.

Ede trapt af

Zonneplan start haar eerste tijdelijke winkel in Ede, omdat naar eigen zeggen hier meer dan 45% van de huizen geschikt is voor zonnepanelen. Ook hebben ruim 1.000 huishoudens inmiddels al aangegeven hun woning te willen verduurzamen. Daarnaast biedt de gemeente een interessante duurzaamheidslening aan, waardoor inwoners direct besparen zonder spaargeld te hoeven investeren. Zonneplan geeft in de winkel uitleg over de mogelijkheden van de duurzaamheidslening.

Zonneplan winkel

Zonneplan, dat in 2015 de FD Gazelle Award won voor snelst groeiende onderneming, is naast online nu dus ook fysiek aanwezig in Ede. “De start van deze winkel is een vraag vanuit de markt”, aldus Klinge. Volgens de retailmanager zijn veel inwoners geïnteresseerd in duurzame maatregelen, echter hebben ze nog een paar vragen of willen de materialen zien. Een zonnepanelensysteem is iets wat je na aankoop niet gemakkelijk retour stuurt, daarom is het fijn om van te voren alvast een gevoel te krijgen bij de producten en onze dienstverlening. De winkel zorgt ervoor dat iedereen op de meest prettige manier geholpen kan worden.

Kijk voor meer informatie op www.zonneplan.nl/ede of breng vanaf 3 juni om 12.00 uur een bezoekje aan de Zonneplan winkel aan de Grotestraat 12 in Ede.
  Adres:

Grotestraat 12

6711AM  Ede

Openingstijden:Ma Gesloten
Di 12.00 - 19.00
Wo 12.00 - 19.00
Do 12.00 - 19.00
Vr 12.00 - 20.30
Za 10.00 - 17.00
Zo Gesloten