< Nieuws

Zonneplan trotse sponsor van het “Zonneplan Racing Team” tijdens de Young Solar Challenge

4 mei 2018 - door Marco Bartels

6 technasium leerlingen van het Emelwerda College in Emmeloord nemen deel aan de Young Solar Challenge 2018 als het Zonneplan Racing Team. De competitie draait om innovativiteit en uitdaging, waarbij teams een zonneboot moeten bouwen. Met deze boot delen ze mee aan vier verschillende wedstrijden waarin ze moeten racen tegen andere middelbare scholieren. Omdat alle teams met hetzelfde model boot racen moet het team dus erg detailgericht zijn tijdens de bouw van de boot en moeten zij de elektrische systemen optimaal benutten.Het Zonneplan Racing Team

Het team bestaat uit zes 5 vwo leerlingen. Een aantal teamleden waren vorig jaar ook deelnemer tijdens de Young Solar Challenge. Door hun ervaring kunnen ze de boot aanpassen en verbeteren, zodat ze dit jaar nog beter kunnen presteren. “Toen bekend werd dat het mogelijk was om nog een keer met dit project te mogen meedoen, wilde ik de ervaring van vorig jaar heel graag gebruiken om een nog snellere boot te bouwen. En vooral met dit top team moet dat gaan lukken”, zegt Patrick Huisman, verantwoordelijk voor het elektrische systeem van de zonneboot.

Zonneplan en sponsoring

Zonneplan kiest haar sponsorprojecten bewust. Projecten met een maatschappelijke betrokkenheid en duurzaamheid hebben altijd de voorkeur. “Het project van het Emelwerda College had met de bouw van een zonneboot een direct raakvlak met een fantastische technologische ontwikkeling binnen zonne-energie. Als wij het educatieve element en de ongeloofelijke drive van zes leerlingen binnen het voortgezet onderwijs hier aan toevoegen, is de keuze snel gemaakt”, aldus Marco Bartels, Brand Marketeer Zonneplan.

Wij wensen het Zonneplan Racing Team onwijs veel succes en plezier met de vier wedstrijdweekenden (11-12 mei Akrum, 1-2 juni Hoofddorp, 22-23 juni Purmerend en 6-7 juli Leeuwarden). Natuurlijk houden wij iedereen via onze eigen kanalen ook op de hoogte van de prestaties van het team.

Met eigen ogen zien hoe je met zonne-energie heel hard kunt varen? Kom dan kijken naar het Zonneplan Racing Team, go solar!