< Nieuws

Zonnepanelen aanschaffen in de winter = profiteren in de zomer

28 januari 2018 - door Robbert Jongeneel


Voor de zonnepanelenbezitters is de winter niet echt de beste periode van het jaar, zou je zeggen. Er ligt een dikke laag sneeuw op de panelen en er is in de maand december ook weinig zon te bekennen. Maar de lage opbrengsten in de winter, worden in de zomer rechtgetrokken.

Er zijn drie redenen waarom zonnepanelen in de winter minder stroom opwekken:

  1. Het zijn de kortste dagen van het jaar en de kracht van de zon is beperkt.

  2. Er is meer schaduwvorming door de lage stand van de zon.

  3. Winters weer zoals sneeuw of hagel bedekken de zonnepanelen. Hierdoor bereikt de zon de zonnepanelen niet.


Maar de winterse maanden hebben ook voordelen:


  1. In de wintermaanden valt er meer neerslag, waardoor de zonnepanelen lekker schoon regenen en beter presteren in de zonnige maanden.

  2. In de winter is het koud en het feit wil dat zonnepanelen beter presteren met kou dan met warmte. Het gebrek aan zon weegt echter niet tegen dit voordeel op.


Als u kijkt naar de jaaropbrengst zult u zien dat het vooral om de prestaties van de lente- zomer en herfstmaanden gaat. Het is dus helemaal niet zo een gek idee om zonnepanelen in de winter aan te schaffen, om er vervolgens in de andere maanden van te profiteren. Als u nu een aanvraag doet voor zonnepanelen, duurt het ongeveer twee á drie maanden voordat deze op uw woning liggen. Qua timing perfect, omdat u dan van de zonnige maanden in 2018 optimaal kunt genieten van zonnepanelen.

Besparen op uw energierekening? Veel mensen zijn in deze tijd van het jaar de energierekening aan het vergelijken en denken wellicht aan overstappen. Waarom dan niet nadenken over de aanschaf van zonnepanelen?

Overstappen naar zonnepanelen en benieuwd hoeveel u kunt besparen in 2018? Vraag uw Zonneplan aan en ontvang een compleet en gratis advies!

  Vraag direct uw zonneplan aan