< Nieuws

Stap 1 van een Tiny House: ontspullen!

6 januari 2017 - door Jorik van der Veen

In de eerste blog over Wendy en Timothy heeft u kunnen lezen over hun plannen om een Tiny House te gaan bouwen. Inmiddels is de basis klaar en is afgelopen week ook het staalframe geplaatst! Wij vroegen Wendy en Timothy Hoe ze eigenlijk hun spullen willen opbergen in zo’n kleine woning. Wendy gaf ons het antwoord, en dat lees je in deze blog!

Van groot naar klein


“Mijn woning in Rijswijk is ongeveer 90m2 groot. Tim is in 2014 al klein gaan wonen, in de volledig verbouwde garage van zijn broer, en daar ben ik ook steeds vaker te vinden. Samen leven we dan op 16m2 en dat gaat prima!” vertelt Wendy. Klein wonen is voor Wendy en Timothy dus geen probleem. Maar alle spullen van twee woningen verplaatsen naar een Tiny House, dat is makkelijker gezegd dan gedaan.

Lastiger dan gedacht


“Kamer voor kamer ben ik mijn huis doorgegaan en daarbij heb ik alle kasten leeg getrokken. Stuk voor stuk moest ik beslissen wat blijft, wat weggegeven wordt of wat weggegooid kan worden. Ik probeer alleen dingen weg te gooien als het echt niet anders kan.” zegt Wendy. Een stapel voor blijven en een stapel voor weg, tot zover duidelijk. Maar dat klinkt makkelijker dan dat het is. “Op deze klus had ik me even verkeken! Mijn redelijk minimalistisch ingerichte huis verbergt toch nog heel veel spullen.” lacht Wendy. 

Minimalistisch leven


Tiny House: het is een begrip in Amerika, waar de “Tiny House movement” is ontstaan. De betekenis van een Tiny House wordt verschillend opgevat. De belangrijkste gedachte erachter is ‘genoegen nemen met genoeg en een leven creëren dat draait om wat écht belangrijk is’. Voor Timothy en Wendy betekent dat dus klein wonen met alleen die spullen die je nodig hebt of die waardevol voor je zijn. “Ontspullen is misschien een van de lastigere klussen maar het geeft ook een opgelucht gevoel”, zegt Wendy “het brengt ons één stap verder in ons Tiny House avontuur!”.Benieuwd naar de vorderingen van de bouw? Kijk op de website van Timothy en Wendy en houd de Zonneplan blog in de gaten!