< Nieuws

Terugblik: Dag van de Duurzaamheid 2016

13 oktober 2016 - door Anne de Vos

​Wat was het een mooie en zonnige dag! Deze week stond volledig in het teken van de Dag van de Duurzaamheid op 10 oktober. Na een goede voorbereiding stonden de Zonneplanners maandagochtend klaar in de startblokken: op naar een dag vol bewustwording!

Al vroeg was Juf Anne (normaal werkzaam als Marketeer) op weg naar Balkbrug om les te geven aan groep 8 van de lokale basisschool. Na een korte vragenronde over “Wat is duurzaamheid?” legde zij de leerlingen haarfijn uit hoe zonnepanelen precies werken. Er werd aandachtig geluisterd en alle vragen van de leerlingen werden beantwoord. ’s Middags was het de beurt aan groep 7 en 8 van een basisschool in Zwolle. Hier kwam een van de leerlingen zelfs met een nieuw idee om duurzame energie op te wekken: bliksem simuleren en de spanning die hierbij vrij komt opvangen en benutten! 

      

Onze collega Jorik ging op bezoek bij een groot zonnepanelenproject in Almere. In dit project krijgen nog dit jaar honderden huurders van woningcoöperatie de Alliantie zonnepanelen op hun woning. De mensen die op de Dag van de Duurzaamheid hun zonnepanelen kregen, werden verrast met een kaartje en gebak! Ook alle Zonneplan monteurs werkzaam door het land kregen, tussen het harde werken door, een lekkere versnapering. 

Ook Zonneplanner Erwin ging op pad. Verspreid door het land zette hij klanten waar (onlangs) zonnepanelen werden geïnstalleerd in het zonnetje. Bij de Zonneplan winkel in Ede werden snert en goodiebags uitgedeeld aan klanten en voorbijgangers die hun duurzame voornemens achterlieten. 

      

Ook op het kantoor van Zonneplan werd volop aandacht besteed aan de Dag van de Duurzaamheid. Met alle activiteiten werden de doelen bewustwording creeëren, duurzaamheid belonen en mensen triggeren in actie te komen nagestreeft. Zonneplan zet hiermee een klein stapje extra voor duurzaamheid, en hoopt dat anderen dat ook gaan doen. Samen werken we aan een duurzame wereld!

Wat zijn uw duurzame voornemens voor dit jaar? Laat het ons weten via Facebook of Twitter