< Nieuws

Zonneplan introduceert de gepersonaliseerde omvormer

29 maart 2018 - door Marco Bartels

Er is een nieuw tijdperk aangebroken waarin klanten op verschillende manieren hun product kunnen personaliseren. Gepersonaliseerde chocolade, schoenen, onderzetters of legpuzzels. Het zijn slechts voorbeelden van hoe de markt er huidig uitziet. Ook wij zien dat sinds de doorbrak van mass customization de vraag naar gepersonaliseerde producten echt op gang is gekomen.


Esthetisch argument

Het esthetisch argument is door de komst van zwarte (design)zonnepanelen steeds belangrijker geworden in Nederland. Wij zien dit ook doorslaan naar de omvormer. Een omvormer is het apparaat van iemand zijn installatie dat ervoor zorgt dat de opgewekte gelijkstroom door de zonnepanelen wordt omgezet in bruikbare wisselstroom voor ons huishouden.

 De afgelopen tijd kregen wij steeds vaker de vraag van klanten of er naast de technische specificaties ook andere kleurvarianten zijn te krijgen in het aanbod omvormers. Opmerkelijk is dat klanten wel trots zijn op hun omvormer, maar de omvormer daarnaast door veel consumenten wordt beschouwd als een groot lelijk apparaat en hangt dan ook veelal op plekken waar je hem niet ziet.

 Jouw omvormer gepersonaliseerd

Wij bieden onze klanten vanaf heden de mogelijkheid om de omvormer te personaliseren. Wanneer iemand zijn eigen zonnepaneleninstallatie aanschaft bestaat de mogelijkheid om de binnenkant van de woning een stuk fraaier te laten ogen. Steeds meer mensen willen eigenheid, ‘je koopt immers wat je bent’.

Een volledig gekleurde omvormer, patroon, uw eigen naam, kreet of wellicht hetzelfde design dat u al eerder aanbracht op uw laptop of motorkap? Door de goede technologische ontwikkelingen van de laatste tijd kunnen bijna alle wensen gerealiseerd worden. Voor de minder creatieve mensen biedt Zonneplan huidig vier opgemaakte varianten, namelijk: pinkiepoint, cirkelsickness ,feelinblue en de goldengipsy.

 “Een paar jaar geleden waren we nog onder de indruk als iemand een persoonlijk hoesje had voor zijn of haar mobiele telefoon. Nu vinden de mensen dat niet meer dan normaal. Deze vorm van mass customization is nog maar het topje van de ijsberg”, aldus Marco Bartels, Brand Marketeer bij Zonneplan. “Bij marketing gedreven initiatieven verkopen wij geen omvormers meer, maar helpen wij klanten om de voor hem of haar beste omvormer zelf te maken”, stelt Bartels.

Ziet u zichzelf niet langer als een kuddedier en bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor het customizen van uw omvormer? In loop van volgende week kunnen alle nieuwe en bestaande klanten van Zonneplan zich via een digitaal formulier aanmelden.

[AANVULLENDE UPDATE OP 2 APRIL 2018]: Wij willen iedereen bedanken voor de positieve reacties , maar een gepersonaliseerde omvormer was toch echt een 1 april grap. Wat u natuurlijk wel kan personaliseren is uw eigen Zonneplan. Laat de zon maar schijnen!

  Vraag direct uw zonneplan aan