< Nieuws

10/10: Dag van de Duurzaamheid

7 oktober 2016 - door Anne de Vos

Nog een paar dagen tot de Dag van de Duurzaamheid. Een dag die in het teken staat van de steeds grotere duurzaamheidsbeweging in Nederland, waar steeds meer mensen een steentje aan bijdragen. We zijn al een eind op weg, maar er is nog zo veel meer mogelijk! Daarom is het goed om daar op deze dag even bij stil te staan.Met de krimpende grondstofvoorraden en steeds sneller veranderend klimaat, is het van groot belang om onze samenleving te laten draaien op duurzame energie en groene grondstoffen. Afgelopen week is door het Europees Parlement het klimaatakkoord van Parijs goedgekeurd. Met dit verdrag is afgesproken om door de CO2 uitstoot te verminderen, de wereldwijde temperatuurstijging te beperken. Om dit te bereiken is er nog een hoop werk aan de winkel!

Zonneplan wil hier haar steentje aan bijdragen door mensen bewust te maken van hun energieverbruik en het feit dat duurzame maatregelen het huis vooral ook comfortabeler maken. Vaak wordt duurzaamheid gezien als iets ongemakkelijks en iets voor ‘geitenwollensokken’-types. Zonneplan wil laten zien dat duurzaamheid ook gemakkelijk kan zijn! Door het toepassen van duurzame huisaanpassingen kan iedereen bijdragen aan het milieu.

Tijdens de Dag van de Duurzaamheid op 10 oktober creëert Zonneplan bewustwording en zet zij mensen in het zonnetje die al bewust bezig zijn met duurzaamheid. Door bijvoorbeeld gastlessen te geven over duurzame energie op basisscholen wordt de generatie van de toekomst bekend gemaakt met wat energie en duurzaamheid inhouden.

Benieuwd naar onze activiteiten op de Dag van de Duurzaamheid? Houd de Zonneplan Facebookpagina in de gaten!