< Nieuws

Verwarrende brief Belastingdienst

14 april 2016 - door Anne de Vos

Heeft u zonnepanelen aangeschaft bij Zonneplan en heeft u de btw teruggevraagd of hebben wij uw btw-teruggave afgehandeld? Het kan zo zijn dat u in de afgelopen weken onterecht bericht heeft gekregen van de Belastingdienst om btw-aangifte te doen.

De Belastingdienst heeft aangegeven dat er problemen zijn met de verwerking van de ontheffingen van btw-aangifte. Dit heeft met name betrekking op mensen die eigenaar zijn van zonnepanelen. Na de aanschaf heeft Zonneplan voor uw de btw-teruggave afgehandeld. Hierbij is bij de Belastingdienst aangegeven dat u geen aangifte hoeft te doen. De Belastingdienst heeft echter wél brieven verstuurd naar zonnepanelen eigenaren.

Op dit moment wordt er bij de Belastingdienst onderzocht waarom de ontheffingen niet zijn verwerkt. Als hierover meer duidelijkheid is, ontvangt u daarover per post bericht van de Belastingdienst. Op dit moment hoeft u geen actie te ondernemen naar aanleiding van deze brief. U ontvangt vanzelf een brief van de Belastingdienst en hoeft tot die tijd niets te doen.

Mocht u hierover nog vragen hebben, neem dan contact op met uw persoonlijke adviseur via 0800-2006.